ora: 13:45, 31 mar 2015
Vlad Filat a adresat un mesaj de felicitare lui Nicolas Sarkozy

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a adresat un mesaj de felicitare liderului Uniunii pentru o Mişcare Populară (UPM), Nicolas Sarkozy, ex-preşedintele Republicii Franceze, pentru victoria detaşată în alegerile departamentale din Franţa.

 

În mesajul său, Vlad Filat menţionează că „victoria strălucită a UPM a demonstrat că, atunci când se confruntă cu un pericol iminent, cei care împărtăşesc aceleaşi idei şi valori trebuie să ştie să se reunească în jurul unei conduceri asumate şi nu să se divizeze”. În această ordine de idei, liderul PLDM constată că, „din momentul revenirii în fruntea UMP, Nicolas Sarkozy întruchipează conducerea de care Franţa şi Europa au nevoie”.

 

„După cum cunoaşteţi, Moldova se confruntă cu puternice tensiuni şi forţe care destabilizează şi ameninţă destinul european la care aspiră. Moldova are nevoie de susţinerea Franţei pentru a nu fi uitată de istorie, pentru a nu fi victimă colaterală a unui joc al marilor puteri”, se spune în mesaj.

 

Vlad Filat mai subliniază că UMP şi PLDM au semnat un Acord de cooperare în anul 2011, ambele formaţiuni politice fiind membre ale Partidului Popular European şi, în acest context, urmăreşte cu atenţie procesul de reînnoire a partidului demarat de către Nicolas Sarkozy.

 

La alegerile departamentale din 29 martie, Uniunea pentru o Mişcare Populară şi aliaţii săi din Uniunea Democraţilor şi Independenţilor şi-au asigurat controlul asupra a până la 71 de departamente din totalul de 101.

FORUMUL MASS-MEDIA 2017
Interviu
Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea

Accesibilitatea este punctul de reper în tot ceea ce numim astăzi incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități. Dreptul la un spațiu public accesibil este un drept fundamental prin care pot fi exercitate și celelalte drepturi. Lipsa accesibilizării constituie discriminare, iar asigurarea condițiilor de accesibilitate este necesară nu doar pentru persoanele cu dizabilități, dar și pentru vârstnici, copii, părinți ce își transportă copiii în cărucior sau brațe, femei gravide sau persoane cu o dizabilitate temporară. Astfel, numărul de persoane afectate de lipsa condițiilor de accesibilitate este triplu față de numărul persoanelor cu dizabilități.

Caricatura
PUB
Privesc.EU
Jurnal de rețete
Expresul
ALTFEL.MD - Știri #Altfel
Martor Ocular
Curs valutar
Curs oficial BNM 25 Aprilie 2018
MDL:
EUR 1 20.1321 -0,0189 EUR:
USD 1 16.4862 0,0089 USD:
UAH 1 0.6297 -0,0011 UAH:
RON 1 4.3263 0 RON:
RUB 1 0.2676 0,0023 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri