ora: 13:45, 31 mar 2015
Vlad Filat a adresat un mesaj de felicitare lui Nicolas Sarkozy

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a adresat un mesaj de felicitare liderului Uniunii pentru o Mişcare Populară (UPM), Nicolas Sarkozy, ex-preşedintele Republicii Franceze, pentru victoria detaşată în alegerile departamentale din Franţa.

 

În mesajul său, Vlad Filat menţionează că „victoria strălucită a UPM a demonstrat că, atunci când se confruntă cu un pericol iminent, cei care împărtăşesc aceleaşi idei şi valori trebuie să ştie să se reunească în jurul unei conduceri asumate şi nu să se divizeze”. În această ordine de idei, liderul PLDM constată că, „din momentul revenirii în fruntea UMP, Nicolas Sarkozy întruchipează conducerea de care Franţa şi Europa au nevoie”.

 

„După cum cunoaşteţi, Moldova se confruntă cu puternice tensiuni şi forţe care destabilizează şi ameninţă destinul european la care aspiră. Moldova are nevoie de susţinerea Franţei pentru a nu fi uitată de istorie, pentru a nu fi victimă colaterală a unui joc al marilor puteri”, se spune în mesaj.

 

Vlad Filat mai subliniază că UMP şi PLDM au semnat un Acord de cooperare în anul 2011, ambele formaţiuni politice fiind membre ale Partidului Popular European şi, în acest context, urmăreşte cu atenţie procesul de reînnoire a partidului demarat de către Nicolas Sarkozy.

 

La alegerile departamentale din 29 martie, Uniunea pentru o Mişcare Populară şi aliaţii săi din Uniunea Democraţilor şi Independenţilor şi-au asigurat controlul asupra a până la 71 de departamente din totalul de 101.

Curtea de Conturi a Republicii Moldova
Caricatura
Privesc.EU
PUB
Interviu
Iulia Iabanji: „Cei care au trecut prin programele ODIMM vor înclina balanța spre bine” Iulia Iabanji: „Cei care au trecut prin programele ODIMM vor înclina balanța spre bine”

Dezvoltarea afacerilor este veriga-cheie în lanțul de procese interdependente, care asigură prosperitatea economică a unei țări şi bunăstarea unei societăţi. Tocmai de aceea, în luna mai 2007, a fost creată ODIMM - Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (binecunoscutele IMM-uri), instituție publică ce contribuie la sporirea competitivităţii economiei naţionale prin susţinerea dezvoltării sectorului IMM. Astăzi, numele ODIMM este cunoscut tuturor celor care doresc să pornească o afacere în Moldova, aici debutanților fiindu-le puse la dispoziție resurse informaționale, de instruire, dar și financiare, inclusiv din bani oferiți de donatori externi, între care UE. Despre ce a făcut și face ODIMM am discutat cu dna

Iulia IABANJI, directoare generală a acestei instituții de la începuturile ei care, prin prisma rezultatelor obținute în acești zece ani, este încrezătoare în viitorul economiei naționale. Pentru că, spune ea, „oamenii care vin la noi sunt minunați”.

Jurnal de rețete
Expresul
Martor Ocular
Perla zilei
Vladimir  Voronin, președintele PCRM Vladimir Voronin, președintele PCRM
Voronin către un deputat: Vă rog să nu violați Parlamentul
Curs valutar
Curs oficial BNM 27 Aprilie 2017
MDL:
EUR 1 21.0178 -0.02 EUR:
USD 1 19.2983 -0.0396 USD:
UAH 1 0.7260 -0.0002 UAH:
RON 1 4.6335 -0.015 RON:
RUB 1 0.3411 -0.004 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri