ora: 13:08, 10 mai 2015
Vlad Filat – decorat cu Ordinul „Serviciul Credincios”

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a intrat în posesia Ordinului Naţional „Serviciul Credincios” - în grad de Mare Cruce. Distincţia i-a fost înmânată lui Vlad Filat, astăzi, 9 mai, de către Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al României la Chişinău, Marius Lazurca, în cadrul unei ceremonii solemne.

 

După intonarea Imnului de Stat al României, Marius Lazurca a dat citire decretului prezidenţial în care se menţionează că înalta distincţie se conferă lui Vlad Filat „în semn de înaltă apreciere a întregii activităţi pusă în slujba dezvoltării, pe multiple planuri, a relaţiilor dintre Republica Moldova şi România, pentru abnegaţia cu care a promovat valorile democraţiei şi parcursul european al Republicii Moldova”.

 

Vlad Filat a mulţumit statului roman pentru distincţie şi a menţionat că aceasta este o dovadă a relaţiilor bune dintre România şi Republica Moldova.

 

„Împreună cu autorităţile române am reuşit să implementăm multe proiecte importante în domenii vitale ce ţin de sectorul energetic, domeniul educaţiei, cel investiţional. Am reuşit să stabilim un parteneriat strategic în vederea realizării obiectivului de integrare europeană a Republicii Moldova. În acest parcurs, România a fost şi este împreună cu noi”, a spus Vlad Filat.

 

Preşedintele PLDM a mai declarat că este onorat să primească Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” - în grad de Mare Cruce într-o zi cu triplă semnificaţie: astăzi este sărbătorită Ziua Independenţei de Stat a României, Ziua Victoriei şi Ziua Uniunii Europene.

FORUMUL MASS-MEDIA 2017
Interviu
Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea

Accesibilitatea este punctul de reper în tot ceea ce numim astăzi incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități. Dreptul la un spațiu public accesibil este un drept fundamental prin care pot fi exercitate și celelalte drepturi. Lipsa accesibilizării constituie discriminare, iar asigurarea condițiilor de accesibilitate este necesară nu doar pentru persoanele cu dizabilități, dar și pentru vârstnici, copii, părinți ce își transportă copiii în cărucior sau brațe, femei gravide sau persoane cu o dizabilitate temporară. Astfel, numărul de persoane afectate de lipsa condițiilor de accesibilitate este triplu față de numărul persoanelor cu dizabilități.

Caricatura
PUB
Privesc.EU
Jurnal de rețete
Expresul
ALTFEL.MD - Știri #Altfel
Martor Ocular
Curs valutar
Curs oficial BNM 26 Mai 2018
MDL:
EUR 1 19.7119 0 EUR:
USD 1 16.8184 0 USD:
UAH 1 0.6438 0 UAH:
RON 1 4.2607 0 RON:
RUB 1 0.2743 0 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA