ora: 17:27, 18 mai 2015
Valeriu Streleţ a participat la sesiunea AP NATO

Vicepreşedintele PLDM, deputatul Valeriu Streleţ,  a participat, în perioada 16-18 mai, la  lucrările sesiunii de primăvară a Adunării Parlamentare NATO, care a avut loc la Budapesta.

 

Principalele teme abordate au ţinut de provocările în combaterea terorismului, contracararea atacurilor propagandistice împotriva comunităţii euroatlantice, Planul de acţiuni al NATO privind reactivitatea, impactul sancţionării economiei ruse, starea economiei ucrainene şi perspectivele de dezvoltare, precum şi situaţia legată de finanţarea terorismului.

Valeriu Streleţ, care este şi preşedintele Delegaţiei Parlamentului RM la AP NATO, a menţionat într-o postare pe facebook că proiectul de raport al Comitetului Politic al AP NATO, cu genericul „Rusia şi securitatea euro-atlantică”, conţine şi două alineate consacrate ţării noastre. Acest raport urmează a fi aprobat la sesiunea anuală din toamna anului curent şi, în acest sens, Valeriu Streleţ face un apel către cei interesaţi să formuleze amendamente pentru varianta finală a raportului.

 

Referinţele la RM pot fi accesate în original pe pagina personală a lui Valeriu Streleţ.

 

De asemenea, deputatul opinează că Planul individual de acţiuni al Parteneriatului RM-NATO, semnat în iulie 2014, oferă o platformă suficientă pentru consolidarea capacităţi de apărare a ţării noastre, urmând doar să fie valorificate avantajele oferite de legislaţia internaţională ţărilor care şi-au proclamat neutralitatea.

FORUMUL MASS-MEDIA 2017
Interviu
Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea

Accesibilitatea este punctul de reper în tot ceea ce numim astăzi incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități. Dreptul la un spațiu public accesibil este un drept fundamental prin care pot fi exercitate și celelalte drepturi. Lipsa accesibilizării constituie discriminare, iar asigurarea condițiilor de accesibilitate este necesară nu doar pentru persoanele cu dizabilități, dar și pentru vârstnici, copii, părinți ce își transportă copiii în cărucior sau brațe, femei gravide sau persoane cu o dizabilitate temporară. Astfel, numărul de persoane afectate de lipsa condițiilor de accesibilitate este triplu față de numărul persoanelor cu dizabilități.

Caricatura
PUB
Privesc.EU
Jurnal de rețete
Expresul
ALTFEL.MD - Știri #Altfel
Martor Ocular
Curs valutar
Curs oficial BNM 20 Mai 2018
MDL:
EUR 1 19.6000 0 EUR:
USD 1 16.6222 0 USD:
UAH 1 0.6351 0 UAH:
RON 1 4.2318 0 RON:
RUB 1 0.2682 0 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA