ora: 11:28, 15 dec 2015
SUA mențin Republica Moldova pe agenda priorităților externe

În dimineaţa zilei de astăzi, vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleţ, a avut o întrevedere cu Bridget A. Brink, asistent adjunct al Secretarului de stat al SUA.

Dialogul a vizat situaţia social-politică şi economică din Republica Moldova, identificarea soluţiilor pentru depăşirea crizei politice şi învestirea unui nou guvern, continuarea procesului de implementare a agendei interne de reforme, asigurarea parcursului pro-european al ţării, precum şi aspecte de securitate regională.

Oficialul american a reiterat sprijinul SUA pentru dezvoltarea şi modernizarea Republicii Moldova şi a subliniat, în context, importanţa continuării reformelor, în special în domeniul justiţiei, asigurarea supremaţiei legii, combaterea corupţiei şi consolidarea sistemului financiar-bancar.

Bridget Brink a mai afirmat că SUA vor susţine Republica Moldova în efortul de a restabili relaţiile cu partenerii de dezvoltare, inclusiv cu Fondul Monetar Internaţional.

Valeriu Streleţ a exprimat gratitudine pentru asistenţa valoroasă oferită de SUA, dar şi pentru menţinerea Republicii Moldova pe agenda priorităţilor externe ale SUA.

La întrevedere au participat ambasadorul SUA la Chişinău, James D. Pettit, vicepreşedintele PLDM, Vadim Pistrinciuc, precum şi deputaţi liberal-democraţi.

Curtea de Conturi a Republicii Moldova
Caricatura
Privesc.EU
PUB
Interviu
Interviu cu Ruslan Uskov: Dacă părinții nu ți-au cumpărat un post de judecător, participă și câștigă la Concursul Naţional al Tinerilor Jurişti Interviu cu Ruslan Uskov: Dacă părinții nu ți-au cumpărat un post de judecător, participă și câștigă la Concursul Naţional al Tinerilor Jurişti

A doua etapă a Concursului Naţional al Tinerilor Jurişti se va desfăşura sâmbătă, 18 martie 2017. Concursul, organizat de compania de consultanţă „Brodsky Uskov Looper Reed & Partners”, împreună cu ELSA Moldova (Asociaţia Europeană a Studenților la Drept), în parteneriat cu Camera de Comerţ Americană din Moldova (AmCham), este la a doua ediţie.

Ce avantaje oferă concursul pentru tinerii jurişti şi cum putem creşte calitatea specialiştilor din Moldova, am discutat cu iniţiatorul concursului, Ruslan Uskov, managing partner „Brodsky Uskov Looper Reed & Partners”.

Jurnal de rețete
Expresul
Martor Ocular
Perla zilei
Vladimir  Voronin, președintele PCRM Vladimir Voronin, președintele PCRM
Voronin către un deputat: Vă rog să nu violați Parlamentul
Curs valutar
Curs oficial BNM 24 Martie 2017
MDL:
EUR 1 21.0655 -0.0911 EUR:
USD 1 19.5321 -0.0828 USD:
UAH 1 0.7202 -0.0086 UAH:
RON 1 4.6262 -0.0112 RON:
RUB 1 0.3396 0.0018 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA