ora: 11:28, 15 dec 2015
SUA mențin Republica Moldova pe agenda priorităților externe

În dimineaţa zilei de astăzi, vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleţ, a avut o întrevedere cu Bridget A. Brink, asistent adjunct al Secretarului de stat al SUA.

Dialogul a vizat situaţia social-politică şi economică din Republica Moldova, identificarea soluţiilor pentru depăşirea crizei politice şi învestirea unui nou guvern, continuarea procesului de implementare a agendei interne de reforme, asigurarea parcursului pro-european al ţării, precum şi aspecte de securitate regională.

Oficialul american a reiterat sprijinul SUA pentru dezvoltarea şi modernizarea Republicii Moldova şi a subliniat, în context, importanţa continuării reformelor, în special în domeniul justiţiei, asigurarea supremaţiei legii, combaterea corupţiei şi consolidarea sistemului financiar-bancar.

Bridget Brink a mai afirmat că SUA vor susţine Republica Moldova în efortul de a restabili relaţiile cu partenerii de dezvoltare, inclusiv cu Fondul Monetar Internaţional.

Valeriu Streleţ a exprimat gratitudine pentru asistenţa valoroasă oferită de SUA, dar şi pentru menţinerea Republicii Moldova pe agenda priorităţilor externe ale SUA.

La întrevedere au participat ambasadorul SUA la Chişinău, James D. Pettit, vicepreşedintele PLDM, Vadim Pistrinciuc, precum şi deputaţi liberal-democraţi.

Curtea de Conturi
Interviu
Kaufland - partenerul producătorilor autohtoni în România. Se va întampla și în Republica Moldova? Kaufland - partenerul producătorilor autohtoni în România. Se va întampla și în Republica Moldova?

Despre beneficiile venirii pe piața moldovenescă a companiei germane Kaufland care este cunoscută și populară în rândul consumatorului european, dar și despre care sunt tendințele la nivel de shopping într-un hipermarket aflați în interviul realizat de Ziarul Financiar cu managerul Corporate Affairs şi Comunicare al Kaufland România, Valer Hancaş:

Caricatura
PUB
Privesc.EU
Jurnal de rețete
Expresul
Martor Ocular
Curs valutar
Curs oficial BNM 29 Iunie 2017
MDL:
EUR 1 20.7113 0.1432 EUR:
USD 1 18.2334 -0.029 USD:
UAH 1 0.6993 -0.001 UAH:
RON 1 4.5510 0.045 RON:
RUB 1 0.3060 -0.0038 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA