ora: 11:28, 15 dec 2015
SUA mențin Republica Moldova pe agenda priorităților externe

În dimineaţa zilei de astăzi, vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleţ, a avut o întrevedere cu Bridget A. Brink, asistent adjunct al Secretarului de stat al SUA.

Dialogul a vizat situaţia social-politică şi economică din Republica Moldova, identificarea soluţiilor pentru depăşirea crizei politice şi învestirea unui nou guvern, continuarea procesului de implementare a agendei interne de reforme, asigurarea parcursului pro-european al ţării, precum şi aspecte de securitate regională.

Oficialul american a reiterat sprijinul SUA pentru dezvoltarea şi modernizarea Republicii Moldova şi a subliniat, în context, importanţa continuării reformelor, în special în domeniul justiţiei, asigurarea supremaţiei legii, combaterea corupţiei şi consolidarea sistemului financiar-bancar.

Bridget Brink a mai afirmat că SUA vor susţine Republica Moldova în efortul de a restabili relaţiile cu partenerii de dezvoltare, inclusiv cu Fondul Monetar Internaţional.

Valeriu Streleţ a exprimat gratitudine pentru asistenţa valoroasă oferită de SUA, dar şi pentru menţinerea Republicii Moldova pe agenda priorităţilor externe ale SUA.

La întrevedere au participat ambasadorul SUA la Chişinău, James D. Pettit, vicepreşedintele PLDM, Vadim Pistrinciuc, precum şi deputaţi liberal-democraţi.

Curtea de Conturi a Republicii Moldova
Caricatura
Privesc.EU
PUB
Interviu
Iulia Iabanji: „Cei care au trecut prin programele ODIMM vor înclina balanța spre bine” Iulia Iabanji: „Cei care au trecut prin programele ODIMM vor înclina balanța spre bine”

Dezvoltarea afacerilor este veriga-cheie în lanțul de procese interdependente, care asigură prosperitatea economică a unei țări şi bunăstarea unei societăţi. Tocmai de aceea, în luna mai 2007, a fost creată ODIMM - Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (binecunoscutele IMM-uri), instituție publică ce contribuie la sporirea competitivităţii economiei naţionale prin susţinerea dezvoltării sectorului IMM. Astăzi, numele ODIMM este cunoscut tuturor celor care doresc să pornească o afacere în Moldova, aici debutanților fiindu-le puse la dispoziție resurse informaționale, de instruire, dar și financiare, inclusiv din bani oferiți de donatori externi, între care UE. Despre ce a făcut și face ODIMM am discutat cu dna

Iulia IABANJI, directoare generală a acestei instituții de la începuturile ei care, prin prisma rezultatelor obținute în acești zece ani, este încrezătoare în viitorul economiei naționale. Pentru că, spune ea, „oamenii care vin la noi sunt minunați”.

Jurnal de rețete
Expresul
Martor Ocular
Perla zilei
Vladimir  Voronin, președintele PCRM Vladimir Voronin, președintele PCRM
Voronin către un deputat: Vă rog să nu violați Parlamentul
Curs valutar
Curs oficial BNM 26 Aprilie 2017
MDL:
EUR 1 21.0378 0.3793 EUR:
USD 1 19.3379 0.0309 USD:
UAH 1 0.7262 0.0109 UAH:
RON 1 4.6485 0.1024 RON:
RUB 1 0.3451 0.002 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA