ora: 15:24, 04 apr 2017
Socialiștii au depus flori la Ambasada Federației Ruse în memoria victimelor exploziei de la Sankt Petersburg

Astăzi, 4 aprilie, reprezentanții Partidului Socialiștilor din Republica Moldova : deputați, consilieri municipali precum și activiștii din ”Garda Tânără” au depus flori în fața Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova, în memoria victimelor care au decedat în urma exploziei care a avut loc pe data de 3 aprilie 2017 în metroul din Sankt Petersburg.
Potrivit informațiilor preliminare 14 persoane și-au pierdut viața iar 11 au murit pe loc. În spitalele din oraș rămân 49 de oameni.

Ieri, 3 aprilie, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a exprimat condoleanțe rudelor victimelor. El le-a dorit tuturor celor care au suferit în urma atacului, însănătoșire grabnică : ”Stimați cetățeni ai Rusiei, poporul Moldovei e alături de voi”.

Igor Dodon a postat de asemenea pe rețelele de socializare că, ”Terorismul internațional nu are granițe, nici naționalitate, și nici religie”.
Potrivit lui, ” Oricine a fost inițiatorul infracțiunii, a intenționat să lovească în Rusia și președintele acesteia, care luptă cu terorismul internațional și care organizează acțiuni eficiente de combatere a terorismului din întreaga lume ”.

Președintele își exprimă solidaritatea față de poporul rus și președintele Vladimir Putin.
” Sunt convins că această crimă nu va rămâne fără un răspuns. Poporul rus se va consolida în jurul liderului și conducerea Federației Ruse va lupta și mai acerb cu terorismul”.
Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, la fel a exprimat condoleanțe adresate poporului rus” Deplîngem și suntem alături de poporul rus în aceste momente grele”, - a scris Zinaida Grecianîi pe rețelele de socializare.

FORUMUL MASS-MEDIA 2017
Interviu
Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea

Accesibilitatea este punctul de reper în tot ceea ce numim astăzi incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități. Dreptul la un spațiu public accesibil este un drept fundamental prin care pot fi exercitate și celelalte drepturi. Lipsa accesibilizării constituie discriminare, iar asigurarea condițiilor de accesibilitate este necesară nu doar pentru persoanele cu dizabilități, dar și pentru vârstnici, copii, părinți ce își transportă copiii în cărucior sau brațe, femei gravide sau persoane cu o dizabilitate temporară. Astfel, numărul de persoane afectate de lipsa condițiilor de accesibilitate este triplu față de numărul persoanelor cu dizabilități.

Caricatura
PUB
Privesc.EU
Jurnal de rețete
Expresul
ALTFEL.MD - Știri #Altfel
Martor Ocular
Curs valutar
Curs oficial BNM 26 Mai 2018
MDL:
EUR 1 19.7119 0 EUR:
USD 1 16.8184 0 USD:
UAH 1 0.6438 0 UAH:
RON 1 4.2607 0 RON:
RUB 1 0.2743 0 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA