ora: 10:31, 22 mai 2015
PPE a adoptat Declaraţia privind ţările Parteneriatului Estic

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, şi premierul Chiril Gaburici au participat la reuniunea liderilor PPE, care a anticipat lucrările Summit-ului Parteneriatului Estic de la Riga.

 

La reuniunea prezidată de preşedintele PPE, Joseph Daul, au fost prezenţi oficiali europeni de rang înalt, între care preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, preşedinta Consiliului Uniunii Europene, Laimdota Straujuma, comisarul european pentru politica de vecinătate, Johannes Hahn, cancelarul german, Angela Merkel, premierul ungar, Viktor Orban. De asemenea, la întâlnirea organizată sub auspiciile PPE au fost invitaţi liderii de partide membre PPE din ţările PaE, precum şi reprezentanţii opoziţiei din statele Uniunii Europene.

Forul a evaluat progresele înregistrate de ţările membre PaE până în prezent şi a luat în dezbatere probleme de stabilitate regională.

 

La reuniunea liderilor PPE a fost semnată Declaraţia privind ţările Parteneriatului Estic, în care se menţionează impactul pozitiv pe care l-a avut PaE în angajarea ţărilor membre într-un amplu proces de reforme şi modernizare, precum şi se accentuează necesitatea consolidării parteneriatului.

 

De asemenea, în declaraţie sunt apreciate eforturile Republicii Moldova în promovarea reformelor şi succesele înregistrate ce au condus la liberalizarea regimului de vize cu UE.

 

Declaraţia stipulează că Uniunea Europeană trebuie să promoveze politici mai puternice faţă de PaE, reieşind din noul context geopolitic, care să fie adaptate eforturilor şi ambiţiilor fiecărei ţări în parte. Mai mult, PPE consideră necesară adoptarea unei viziuni certe privind dezvoltarea relaţiilor ţărilor-membre PaE cu Uniunea Europeană şi reafirmarea importanţei strategice a Politicii de vecinătate.

 

În acelaşi document se vorbeşte despre recunoaşterea perspectivei europene, în funcţie de realizarea angajamentelor asumate şi fermitatea ancorării fiecărei ţări în parte în aprofundarea relaţiilor cu UE. 

FORUMUL MASS-MEDIA 2017
Interviu
Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea

Accesibilitatea este punctul de reper în tot ceea ce numim astăzi incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități. Dreptul la un spațiu public accesibil este un drept fundamental prin care pot fi exercitate și celelalte drepturi. Lipsa accesibilizării constituie discriminare, iar asigurarea condițiilor de accesibilitate este necesară nu doar pentru persoanele cu dizabilități, dar și pentru vârstnici, copii, părinți ce își transportă copiii în cărucior sau brațe, femei gravide sau persoane cu o dizabilitate temporară. Astfel, numărul de persoane afectate de lipsa condițiilor de accesibilitate este triplu față de numărul persoanelor cu dizabilități.

Caricatura
PUB
Privesc.EU
Jurnal de rețete
Expresul
ALTFEL.MD - Știri #Altfel
Martor Ocular
Curs valutar
Curs oficial BNM 20 Mai 2018
MDL:
EUR 1 19.6000 0 EUR:
USD 1 16.6222 0 USD:
UAH 1 0.6351 0 UAH:
RON 1 4.2318 0 RON:
RUB 1 0.2682 0 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA