ora: 10:31, 22 mai 2015
PPE a adoptat Declaraţia privind ţările Parteneriatului Estic

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, şi premierul Chiril Gaburici au participat la reuniunea liderilor PPE, care a anticipat lucrările Summit-ului Parteneriatului Estic de la Riga.

 

La reuniunea prezidată de preşedintele PPE, Joseph Daul, au fost prezenţi oficiali europeni de rang înalt, între care preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, preşedinta Consiliului Uniunii Europene, Laimdota Straujuma, comisarul european pentru politica de vecinătate, Johannes Hahn, cancelarul german, Angela Merkel, premierul ungar, Viktor Orban. De asemenea, la întâlnirea organizată sub auspiciile PPE au fost invitaţi liderii de partide membre PPE din ţările PaE, precum şi reprezentanţii opoziţiei din statele Uniunii Europene.

Forul a evaluat progresele înregistrate de ţările membre PaE până în prezent şi a luat în dezbatere probleme de stabilitate regională.

 

La reuniunea liderilor PPE a fost semnată Declaraţia privind ţările Parteneriatului Estic, în care se menţionează impactul pozitiv pe care l-a avut PaE în angajarea ţărilor membre într-un amplu proces de reforme şi modernizare, precum şi se accentuează necesitatea consolidării parteneriatului.

 

De asemenea, în declaraţie sunt apreciate eforturile Republicii Moldova în promovarea reformelor şi succesele înregistrate ce au condus la liberalizarea regimului de vize cu UE.

 

Declaraţia stipulează că Uniunea Europeană trebuie să promoveze politici mai puternice faţă de PaE, reieşind din noul context geopolitic, care să fie adaptate eforturilor şi ambiţiilor fiecărei ţări în parte. Mai mult, PPE consideră necesară adoptarea unei viziuni certe privind dezvoltarea relaţiilor ţărilor-membre PaE cu Uniunea Europeană şi reafirmarea importanţei strategice a Politicii de vecinătate.

 

În acelaşi document se vorbeşte despre recunoaşterea perspectivei europene, în funcţie de realizarea angajamentelor asumate şi fermitatea ancorării fiecărei ţări în parte în aprofundarea relaţiilor cu UE. 

Curtea de Conturi
Interviu
Kaufland - partenerul producătorilor autohtoni în România. Se va întampla și în Republica Moldova? Kaufland - partenerul producătorilor autohtoni în România. Se va întampla și în Republica Moldova?

Despre beneficiile venirii pe piața moldovenescă a companiei germane Kaufland care este cunoscută și populară în rândul consumatorului european, dar și despre care sunt tendințele la nivel de shopping într-un hipermarket aflați în interviul realizat de Ziarul Financiar cu managerul Corporate Affairs şi Comunicare al Kaufland România, Valer Hancaş:

Caricatura
PUB
Privesc.EU
Jurnal de rețete
Expresul
Martor Ocular
Curs valutar
Curs oficial BNM 29 Iunie 2017
MDL:
EUR 1 20.7113 0.1432 EUR:
USD 1 18.2334 -0.029 USD:
UAH 1 0.6993 -0.001 UAH:
RON 1 4.5510 0.045 RON:
RUB 1 0.3060 -0.0038 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA