ora: 12:12, 19 mar 2015
Parteneriat politic: PLDM - PNL România

Partidul Liberal Democrat din Moldova şi Partidul Naţional Liberal din România (PNL) vor semna  un Acord de parteneriat politic, în acest sens fiind creat un grup de lucru pentru elaborarea protocolului de colaborare, care să cuprindă obiective pe termen mediu şi lung.

 

PLDM şi PNL sunt membri ai celui mai mare partid din Parlamentul European - Partidul Popular European, împărtăşesc aceleaşi principii şi valori bazate pe demnitatea umană, libertate şi solidaritate. Atât PNL, cât şi PLDM şi-au exprimat opţiunea clară pentru construcţia statului de drept funcţional, pentru dezvoltarea şi modernizarea ţărilor din care fac parte şi îşi propun să contribuie la înfăptuirea viitorului politic al Republicii Moldova şi României.

 

Prin calitatea de membru al familiei popularilor europeni, PLDM şi PNL reprezintă în Europa interesele Republicii Moldova şi ale României, în beneficiul cetăţenilor şi al societăţii.

 

În cel mai scurt timp, grupul de lucru format din reprezentanţii celor două partide urmează să se întrunească pentru definitivarea prevederilor Acordului de parteneriat politic.

Curtea de Conturi a Republicii Moldova
Caricatura
Privesc.EU
PUB
Interviu
Iulia Iabanji: „Cei care au trecut prin programele ODIMM vor înclina balanța spre bine” Iulia Iabanji: „Cei care au trecut prin programele ODIMM vor înclina balanța spre bine”

Dezvoltarea afacerilor este veriga-cheie în lanțul de procese interdependente, care asigură prosperitatea economică a unei țări şi bunăstarea unei societăţi. Tocmai de aceea, în luna mai 2007, a fost creată ODIMM - Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (binecunoscutele IMM-uri), instituție publică ce contribuie la sporirea competitivităţii economiei naţionale prin susţinerea dezvoltării sectorului IMM. Astăzi, numele ODIMM este cunoscut tuturor celor care doresc să pornească o afacere în Moldova, aici debutanților fiindu-le puse la dispoziție resurse informaționale, de instruire, dar și financiare, inclusiv din bani oferiți de donatori externi, între care UE. Despre ce a făcut și face ODIMM am discutat cu dna

Iulia IABANJI, directoare generală a acestei instituții de la începuturile ei care, prin prisma rezultatelor obținute în acești zece ani, este încrezătoare în viitorul economiei naționale. Pentru că, spune ea, „oamenii care vin la noi sunt minunați”.

Jurnal de rețete
Expresul
Martor Ocular
Perla zilei
Vladimir  Voronin, președintele PCRM Vladimir Voronin, președintele PCRM
Voronin către un deputat: Vă rog să nu violați Parlamentul
Curs valutar
Curs oficial BNM 26 Aprilie 2017
MDL:
EUR 1 21.0378 0.3793 EUR:
USD 1 19.3379 0.0309 USD:
UAH 1 0.7262 0.0109 UAH:
RON 1 4.6485 0.1024 RON:
RUB 1 0.3451 0.002 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA