ora: 10:02, 22 dec 2014
Parlamentarul George Mocanu a participat la învestirea lui Klaus Iohannis

Deputatul PLDM George Mocanu a participat, astăzi, în calitate de invitat la învestirea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte al României. George Mocanu a asistat la depunerea jurământului în şedinţa solemnă comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor.

 

Klaus Iohannis, care a fost susţinut în campania electorală din România de către PLDM şi care a sprijinit, la rândul său, liberal-democraţii la parlamentarele din acest an, a vorbit în cadrul discursului din Parlament şi despre Republica Moldova.


„Cred că salutăm cu toţii rezultatele alegerilor din Republica Moldova, rezultate care au reafirmat opţiunea clară a majorităţii pentru parcursul european. Pe noi acest rezultat ne obligă ca, în următorii ani, să fim sprijinul cel mai important al fraţilor noştri de peste Prut, pentru ca obiectivele lor de integrare europeană să se transforme din deziderat în realitate”, a declarat proaspătul preşedinte al României.


„Am certitudinea că preşedintele României este determinat şi ferm în sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova. Cred ca este necesar să mobilizăm energiile interne şi să valorificăm exemplar noul mandat primit de la cetăţeni pentru a construi şi „Moldova lucrului bine făcut”, a declarat deputatul George Mocanu, membru al Comisiei comune moldo-române pentru integrare europeană.


Imediat după ceremonia de învestire, Klaus Iohannis, împreună cu delegaţia prezidenţială, a plecat la Palatul Cotroceni, unde a fost întâmpinat de garda de onoare şi primit de Traian Băsescu în biroul său. Iohannis a primit de la Băsescu Sigiliul de Stat şi Colanul de Aur al Ordinului Steaua României.


Klaus Werner Iohannis este al patrulea preşedinte al României de după Revoluţie. Potrivit Constituţiei României, mandatul de preşedinte durează 5 ani. Atunci când s-a aflat în vizită la Chişinău, în cadrul conferinţei de presă susţinută alături de preşedintele PLDM Vlad Filat, Klaus Iohannis a declarat că îşi doreşte ca Republica Moldova să adere la Uniunea Europeană în perioada mandatului său.

Interviu
Ion Terguță despre TV8: Nu ne propunem să fim o televiziune militantă, ci vrem o televiziune care să practice jurnalismul corect Ion Terguță despre TV8: Nu ne propunem să fim o televiziune militantă, ci vrem o televiziune care să practice jurnalismul corect

În curând, pe piața media moldovenească va apărea un nou produs - TV 8. Va fi ceva mai mult decât TV 7, anunță jurnaliștii care au creat noua televiziune. Într-un interviu cu viitorul director general al noului post TV, Ion Terguță, am încercat să aflăm mai multe detalii despre ceea ce va fi TV 8.

Caricatura
PUB
Privesc.EU
Jurnal de rețete
Expresul
Martor Ocular
Curs valutar
Curs oficial BNM 25 Iunie 2017
MDL:
EUR 1 20.4283 0 EUR:
USD 1 18.2968 0 USD:
UAH 1 0.7031 0 UAH:
RON 1 4.4527 0 RON:
RUB 1 0.3060 0 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA