ora: 10:02, 22 dec 2014
Parlamentarul George Mocanu a participat la învestirea lui Klaus Iohannis

Deputatul PLDM George Mocanu a participat, astăzi, în calitate de invitat la învestirea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte al României. George Mocanu a asistat la depunerea jurământului în şedinţa solemnă comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor.

 

Klaus Iohannis, care a fost susţinut în campania electorală din România de către PLDM şi care a sprijinit, la rândul său, liberal-democraţii la parlamentarele din acest an, a vorbit în cadrul discursului din Parlament şi despre Republica Moldova.


„Cred că salutăm cu toţii rezultatele alegerilor din Republica Moldova, rezultate care au reafirmat opţiunea clară a majorităţii pentru parcursul european. Pe noi acest rezultat ne obligă ca, în următorii ani, să fim sprijinul cel mai important al fraţilor noştri de peste Prut, pentru ca obiectivele lor de integrare europeană să se transforme din deziderat în realitate”, a declarat proaspătul preşedinte al României.


„Am certitudinea că preşedintele României este determinat şi ferm în sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova. Cred ca este necesar să mobilizăm energiile interne şi să valorificăm exemplar noul mandat primit de la cetăţeni pentru a construi şi „Moldova lucrului bine făcut”, a declarat deputatul George Mocanu, membru al Comisiei comune moldo-române pentru integrare europeană.


Imediat după ceremonia de învestire, Klaus Iohannis, împreună cu delegaţia prezidenţială, a plecat la Palatul Cotroceni, unde a fost întâmpinat de garda de onoare şi primit de Traian Băsescu în biroul său. Iohannis a primit de la Băsescu Sigiliul de Stat şi Colanul de Aur al Ordinului Steaua României.


Klaus Werner Iohannis este al patrulea preşedinte al României de după Revoluţie. Potrivit Constituţiei României, mandatul de preşedinte durează 5 ani. Atunci când s-a aflat în vizită la Chişinău, în cadrul conferinţei de presă susţinută alături de preşedintele PLDM Vlad Filat, Klaus Iohannis a declarat că îşi doreşte ca Republica Moldova să adere la Uniunea Europeană în perioada mandatului său.

Curtea de Conturi a Republicii Moldova
Caricatura
Privesc.EU
PUB
Interviu
Interviu cu Ruslan Uskov: Dacă părinții nu ți-au cumpărat un post de judecător, participă și câștigă la Concursul Naţional al Tinerilor Jurişti Interviu cu Ruslan Uskov: Dacă părinții nu ți-au cumpărat un post de judecător, participă și câștigă la Concursul Naţional al Tinerilor Jurişti

A doua etapă a Concursului Naţional al Tinerilor Jurişti se va desfăşura sâmbătă, 18 martie 2017. Concursul, organizat de compania de consultanţă „Brodsky Uskov Looper Reed & Partners”, împreună cu ELSA Moldova (Asociaţia Europeană a Studenților la Drept), în parteneriat cu Camera de Comerţ Americană din Moldova (AmCham), este la a doua ediţie.

Ce avantaje oferă concursul pentru tinerii jurişti şi cum putem creşte calitatea specialiştilor din Moldova, am discutat cu iniţiatorul concursului, Ruslan Uskov, managing partner „Brodsky Uskov Looper Reed & Partners”.

Jurnal de rețete
Expresul
Martor Ocular
Perla zilei
Vladimir  Voronin, președintele PCRM Vladimir Voronin, președintele PCRM
Voronin către un deputat: Vă rog să nu violați Parlamentul
Curs valutar
Curs oficial BNM 25 Martie 2017
MDL:
EUR 1 21.0655 0 EUR:
USD 1 19.5321 0 USD:
UAH 1 0.7202 0 UAH:
RON 1 4.6262 0 RON:
RUB 1 0.3396 0 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri