ora: 15:26, 20 mar 2017
Majorarea tarifelor – un nou act de genocid social

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova îşi exprimă cu vehemenţă indignarea faţă de noua decizie a ANRE cu privire la majorarea tarifelor comunale.
În prezent, circa 70 la sută din populaţia ţării trăieşte la limita sărăciei avînd nişte venituri ce nu acoperă nici strictul necesar. Este o realitate ce dă înţeles că, treptat, se va forma o mare majoritate de persoane care vor avea datorii la serviciile comunale și în viitorul cel mai apropiat, se pot trezi  în stradă fără mijloace de existenţă.

Argumentele aduse de către monopoliştii energetici în susţinerea necesităţii majorării tarifelor nu rezistă nici unei critici din partea economiştilor competenţi. Unicul argument de care se conduc autorităţile îl reprezintă cerinţele Fondului Monetar Internaţional. Astfel, bunăstarea cetăţenilor Moldovei este condiționată de acordurile înrobitoare cu structurile externe.
PSRM reiterează că deprecierea valutei naţionale, la care face referinţă ANRE, a fost provocată de furtul miliardului din sfera financiar-bancară a Moldovei, ale cărei consecinţe nu trebuie să fie o datorie a cetăţenilor de rînd. Noua majorare a tarifelor reprezintă o nouă manifestare a genocidului social din partea autorităţilor Moldovei.
Sărăcia pe care o generează şi o multiplică actuala guvernare este nu doar o discreditarea a statului moldovenesc. În esenţă, majoritatea de la guvernare îşi duce cu bună ştiinţă propriul popor spre nimicire.
PSRM cere ANRE anularea imediată a deciziei privind majorarea tarifelor la serviciile  comunale. În opinia Partidului Socialiștilor, inițial trebuie să aibă loc indexarea pensiilor, a prestaţiilor sociale şi a salariilor din sfera bugetară și apoi să aibă loc majorarea tarifelor.
Reieșind din cele spuse, acordul dintre Moldova şi FMI trebuie să fie revizuit în conformitate cu interesele Republicii Moldova şi ale cetăţenilor săi.

FORUMUL MASS-MEDIA 2017
Interviu
Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea

Accesibilitatea este punctul de reper în tot ceea ce numim astăzi incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități. Dreptul la un spațiu public accesibil este un drept fundamental prin care pot fi exercitate și celelalte drepturi. Lipsa accesibilizării constituie discriminare, iar asigurarea condițiilor de accesibilitate este necesară nu doar pentru persoanele cu dizabilități, dar și pentru vârstnici, copii, părinți ce își transportă copiii în cărucior sau brațe, femei gravide sau persoane cu o dizabilitate temporară. Astfel, numărul de persoane afectate de lipsa condițiilor de accesibilitate este triplu față de numărul persoanelor cu dizabilități.

Caricatura
PUB
Privesc.EU
Jurnal de rețete
Expresul
ALTFEL.MD - Știri #Altfel
Martor Ocular
Curs valutar
Curs oficial BNM 25 Mai 2018
MDL:
EUR 1 19.7119 0,0529 EUR:
USD 1 16.8184 0,0351 USD:
UAH 1 0.6438 0,0003 UAH:
RON 1 4.2607 0,0151 RON:
RUB 1 0.2743 0,0022 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA