ora: 14:04, 04 apr 2017
La Vaslui a fost inaugurat Biroul Senatorului Ion Hadârcă

În conformitate cu programul de activitate al Senatorului Ion Hadârcă, duminică, 2 aprilie 2017, în centrul civic al capitalei județului Vaslui, a avut loc deschiderea oficială a Biroului local al parlamentarului român, originar din Republica Moldova.

Acțiunea s-a transformat într-un eveniment de interes major pentru instituțiile statului român din regiune, dar și pentru opinia publică locală.

La inaugurare a participat conducerea județului Vaslui, domnii Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean, Izabel Bogdan, prefectul Județului Vaslui, conducători ai mai mult instituții locale de stat, precum și lideri şi primari ai Partidului Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) din Județ, reprezentând municipiile Bârlad, Huși, Negrești.

La eveniment a fost prezentă și o delegație a Partidului Liberal Reformator din Republica Moldova, condusă de co-președintele Oleg Bodrug.

Slujba religioasă de sfințire a localului a fost oficiată de protopopul de Vaslui Adrian Chirvasă.

În declarația făcută pentru presă cu prilejul inaugurării Biroului său, Senatorul Ion Hadârcă a ținut să mulțumească încă o dată vasluienilor pentru încrederea acordată în alegerile din 11 decembrie 2016. Senatorul a subliniat că are deplina conștiință a responsabilității ce îi revine drept consecință a acestui act inedit în care alegătorii de pe malul drept al Prutului au decis să-și aleagă reprezentantul lor în Senat în persoana unui conațional din stânga râului. Este o acțiune care anticipează o reîntregire firească a două maluri ale unui râu devenit despărțitor în urma unor accidente istorice.

Senatorul Ion Hadârcă a mai declarat că deschiderea Biroului senatorial la Vaslui are sarcina să-l apropie și mai mult de nevoile alegătorilor lui, de problemele comunităților din județ, să inițieze și să dezvolte împreună cu ele proiecte de menire socială și de infrastructură.

Șefia Biroului Județean Vaslui va fi asigurată pe perioada mandatului de patru ani al Senatorului Ion Hadârcă de Sorin Braniște, președintele organizației județene ALDE.

În sarcina Biroului din Vaslui este pusă și stabilirea contactelor permanente cu filialele județene Edineț, Ungheni, Orhei, Soroca, Căușeni, Cahul ale Partidului Liberal Reformator în vederea organizării unor întâlniri ale Senatorului Ion Hadârcă cu cetățenii acestor regiuni ale Republicii Moldova.

Curtea de Conturi a Republicii Moldova
Caricatura
Privesc.EU
PUB
Interviu
Iulia Iabanji: „Cei care au trecut prin programele ODIMM vor înclina balanța spre bine” Iulia Iabanji: „Cei care au trecut prin programele ODIMM vor înclina balanța spre bine”

Dezvoltarea afacerilor este veriga-cheie în lanțul de procese interdependente, care asigură prosperitatea economică a unei țări şi bunăstarea unei societăţi. Tocmai de aceea, în luna mai 2007, a fost creată ODIMM - Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (binecunoscutele IMM-uri), instituție publică ce contribuie la sporirea competitivităţii economiei naţionale prin susţinerea dezvoltării sectorului IMM. Astăzi, numele ODIMM este cunoscut tuturor celor care doresc să pornească o afacere în Moldova, aici debutanților fiindu-le puse la dispoziție resurse informaționale, de instruire, dar și financiare, inclusiv din bani oferiți de donatori externi, între care UE. Despre ce a făcut și face ODIMM am discutat cu dna

Iulia IABANJI, directoare generală a acestei instituții de la începuturile ei care, prin prisma rezultatelor obținute în acești zece ani, este încrezătoare în viitorul economiei naționale. Pentru că, spune ea, „oamenii care vin la noi sunt minunați”.

Jurnal de rețete
Expresul
Martor Ocular
Perla zilei
Vladimir  Voronin, președintele PCRM Vladimir Voronin, președintele PCRM
Voronin către un deputat: Vă rog să nu violați Parlamentul
Curs valutar
Curs oficial BNM 27 Aprilie 2017
MDL:
EUR 1 21.0178 -0.02 EUR:
USD 1 19.2983 -0.0396 USD:
UAH 1 0.7260 -0.0002 UAH:
RON 1 4.6335 -0.015 RON:
RUB 1 0.3411 -0.004 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri