ora: 15:42, 26 ian 2015
Joseph Daul: Republica Moldova poate conta pe susţinerea Europei

Preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, salută constituirea Alianţei Politice pentru Moldova Europeană şi susţine asumarea responsabilităţii guvernării de către Partidul Liberal Democrat şi Partidul Democrat.

 

Într-o declaraţie, Joseph Daul şi-a exprimat regretul că nu toate partidele pro- europene au demonstrat acelaşi sentiment de responsabilitate.

 

„Decizia Partidului Liberal de a se eschiva de la datoria ce îi revenea nu a lăsat drept alternativă decât instituirea unui guvern minoritar sau desfăşurarea alegerilor parlamentare anticipate ce ar fi scufundat ţara într-o criză politică profundă şi ar fi condamnat viitorul european al Republicii Moldova”, se menţionează în declaraţie.

 

Deşi această situaţie nu este una dintre cele mai reuşite, este de datoria alianţei nou-
create să formeze un guvern al reformelor care să răspundă aşteptărilor cetăţenilor Republicii Moldova, dar şi celor ai Uniunii Europene.

 

„Fac apel către PLDM şi PD să formeze în cel mai scurt timp un guvern capabil să reunească în cadrul Parlamentului toate forţele politice care cred în viitorul european al Moldovei şi doresc să contribuie la succesul ţării. Nu mai este timp de pierdut. Moldova trebuie să implementeze reforme care să o apropie şi mai mult de Uniunea Europeană. Republica Moldova poate conta pe susţinerea Europei”, se spune în declaraţia lui Joseph Daul.

 

Totodată, preşedintele PPE a punctat că Partidul Liberal Democrat din Moldova, preşedintele formaţiunii, Vlad Filat, şi prim-ministrul în exerciţiu, Iurie Leancă, pot conta pe sprijinul său şi al Partidului Popular European, cea mai influentă forţă politică din Europa.

Curtea de Conturi a Republicii Moldova
Caricatura
Privesc.EU
PUB
Interviu
Interviu cu Ruslan Uskov: Dacă părinții nu ți-au cumpărat un post de judecător, participă și câștigă la Concursul Naţional al Tinerilor Jurişti Interviu cu Ruslan Uskov: Dacă părinții nu ți-au cumpărat un post de judecător, participă și câștigă la Concursul Naţional al Tinerilor Jurişti

A doua etapă a Concursului Naţional al Tinerilor Jurişti se va desfăşura sâmbătă, 18 martie 2017. Concursul, organizat de compania de consultanţă „Brodsky Uskov Looper Reed & Partners”, împreună cu ELSA Moldova (Asociaţia Europeană a Studenților la Drept), în parteneriat cu Camera de Comerţ Americană din Moldova (AmCham), este la a doua ediţie.

Ce avantaje oferă concursul pentru tinerii jurişti şi cum putem creşte calitatea specialiştilor din Moldova, am discutat cu iniţiatorul concursului, Ruslan Uskov, managing partner „Brodsky Uskov Looper Reed & Partners”.

Jurnal de rețete
Expresul
Martor Ocular
Perla zilei
Vladimir  Voronin, președintele PCRM Vladimir Voronin, președintele PCRM
Voronin către un deputat: Vă rog să nu violați Parlamentul
Curs valutar
Curs oficial BNM 26 Martie 2017
MDL:
EUR 1 21.0655 0 EUR:
USD 1 19.5321 0 USD:
UAH 1 0.7202 0 UAH:
RON 1 4.6262 0 RON:
RUB 1 0.3396 0 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri