ora: 17:06, 26 mai 2017
Întrevederea conducerii PLR cu Ministrul Afacerilor Externe al României

Joi, 25 mai, la Bucureşti, conducerea PLR avut o întrevedere de lucru cu domnul Teodor Meleşcanu, Ministrul Afacerilor Externe al României, senator ALDE.

Din delegaţia liberal reformatorilor au făcut parte preşedintele PLR, Ion Hadârcă, copreşedintele Oleg Bodrug, vicepreşedintele Tatiana Potîng şi Valeriu Saharneanu, membru al Biroului Politic.

 

Tema principală a discuţiilor a fost cooperarea dintre cele două partide partenere în vederea celebrării Centenarul Marii Uniri de la 1918, cel mai important eveniment al naţiunii române care va fi marcat anul viitor.

Ministrul de Externe al României şi delegaţia PLR au convenit asupra desfăşurării unor acţiuni comune punctuale menite să grăbească procesele de apropiere practică a comunităţilor româneşti de pe ambele maluri ale Prutului: vamă comună, zone economice libere riverane şi reabilitarea podurilor existente în perioada interbelică, simplificarea dobândirii cetăţeniei române şi clarificarea situaţiei de redobândire de către minori a cetăţeniei române la atingerea majoratului.

Membrii delegaţiei PLR au propus o serie de proiecte cu impact major asupra educaţiei tinerii generaţii şi a celor interesaţi să-şi extindă orizontul de cunoaştere a patrimoniului literar, ştiinţific şi tradiţional al poporului român.

Ministrul Teodor Meleşcanu a salutat iniţiativa colegilor liberal reformatori şi a propus crearea unui centru de implementare a proiectelor la care să contribuie o serie de ministere, departamente şi agenţii de profil din România. Realizarea proiectelor va începe anul acesta şi va cuprinde întreg anul celebrării Centenarului Unirii.

În cadrul întâlnirii s-au discutat şi anumite aspecte ale protocolului de colaborare dintre ALDE şi PLR aflat în proces de definitivare şi semnare.


Bucureşti, 26 mai 2018.

FORUMUL MASS-MEDIA 2017
Interviu
Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea

Accesibilitatea este punctul de reper în tot ceea ce numim astăzi incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități. Dreptul la un spațiu public accesibil este un drept fundamental prin care pot fi exercitate și celelalte drepturi. Lipsa accesibilizării constituie discriminare, iar asigurarea condițiilor de accesibilitate este necesară nu doar pentru persoanele cu dizabilități, dar și pentru vârstnici, copii, părinți ce își transportă copiii în cărucior sau brațe, femei gravide sau persoane cu o dizabilitate temporară. Astfel, numărul de persoane afectate de lipsa condițiilor de accesibilitate este triplu față de numărul persoanelor cu dizabilități.

Caricatura
PUB
Privesc.EU
Jurnal de rețete
Expresul
ALTFEL.MD - Știri #Altfel
Martor Ocular
Curs valutar
Curs oficial BNM 20 Mai 2018
MDL:
EUR 1 19.6000 0 EUR:
USD 1 16.6222 0 USD:
UAH 1 0.6351 0 UAH:
RON 1 4.2318 0 RON:
RUB 1 0.2682 0 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA