ora: 10:22, 28 apr 2015
Întrevedere Vlad Filat – Donald Tusk

În dimineaţa zilei de astăzi, 28 aprilie, liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, a avut o întrevedere cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, aflat la Chişinău într-o vizită de două zile

 

Discuţiile s-au axat, în principal, pe situaţia social-politică şi economică din Republica Moldova, aplicarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, impulsionarea reformelor democratice, realizarea angajamentelor asumate faţă de partenerii de dezvoltare şi consolidarea capacităţilor instituţionale ale statului.

 

 

Vlad Filat şi Donald Tusk au apreciat efectul pozitiv al liberalizării, acum un an, a regimului de vize cu UE. Acest pas a adus beneficii directe cetăţenilor Republicii Moldova şi a contribuit la apropierea ţării noastre de spaţiul valoric european, au accentuat interlocutorii.

 

Donald Tusk a subliniat că Republica Moldova urmează să-şi consolideze poziţia de lider în cadrul Parteneriatului Estic, prin aprofundarea reformelor în domeniul justiţiei, stabilizarea sistemului bancar şi asigurarea unui climat investiţional favorabil. Eforturile de consolidare a parcursului european şi de modernizare a Republicii Moldova vor fi susţinute în continuare de UE, a accentuat preşedintele Consiliului European.

 

 

La finele întrevederii, Donald Tusk i-a dorit preşedintelui PLDM succese în alegerile generale locale din 14 iunie.

 

Vlad Filat a exprimat cuvinte de gratitudine lui Donald Tusk pentru suportul acordat de Uniunea Europeană în realizarea reformelor şi modernizarea Republicii Moldova. 

Curtea de Conturi a Republicii Moldova
Caricatura
Privesc.EU
PUB
Interviu
Interviu cu Ruslan Uskov: Dacă părinții nu ți-au cumpărat un post de judecător, participă și câștigă la Concursul Naţional al Tinerilor Jurişti Interviu cu Ruslan Uskov: Dacă părinții nu ți-au cumpărat un post de judecător, participă și câștigă la Concursul Naţional al Tinerilor Jurişti

A doua etapă a Concursului Naţional al Tinerilor Jurişti se va desfăşura sâmbătă, 18 martie 2017. Concursul, organizat de compania de consultanţă „Brodsky Uskov Looper Reed & Partners”, împreună cu ELSA Moldova (Asociaţia Europeană a Studenților la Drept), în parteneriat cu Camera de Comerţ Americană din Moldova (AmCham), este la a doua ediţie.

Ce avantaje oferă concursul pentru tinerii jurişti şi cum putem creşte calitatea specialiştilor din Moldova, am discutat cu iniţiatorul concursului, Ruslan Uskov, managing partner „Brodsky Uskov Looper Reed & Partners”.

Jurnal de rețete
Expresul
Martor Ocular
Perla zilei
Vladimir  Voronin, președintele PCRM Vladimir Voronin, președintele PCRM
Voronin către un deputat: Vă rog să nu violați Parlamentul
Curs valutar
Curs oficial BNM 24 Martie 2017
MDL:
EUR 1 21.0655 -0.0911 EUR:
USD 1 19.5321 -0.0828 USD:
UAH 1 0.7202 -0.0086 UAH:
RON 1 4.6262 -0.0112 RON:
RUB 1 0.3396 0.0018 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA