ora: 10:22, 28 apr 2015
Întrevedere Vlad Filat – Donald Tusk

În dimineaţa zilei de astăzi, 28 aprilie, liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, a avut o întrevedere cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, aflat la Chişinău într-o vizită de două zile

 

Discuţiile s-au axat, în principal, pe situaţia social-politică şi economică din Republica Moldova, aplicarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, impulsionarea reformelor democratice, realizarea angajamentelor asumate faţă de partenerii de dezvoltare şi consolidarea capacităţilor instituţionale ale statului.

 

 

Vlad Filat şi Donald Tusk au apreciat efectul pozitiv al liberalizării, acum un an, a regimului de vize cu UE. Acest pas a adus beneficii directe cetăţenilor Republicii Moldova şi a contribuit la apropierea ţării noastre de spaţiul valoric european, au accentuat interlocutorii.

 

Donald Tusk a subliniat că Republica Moldova urmează să-şi consolideze poziţia de lider în cadrul Parteneriatului Estic, prin aprofundarea reformelor în domeniul justiţiei, stabilizarea sistemului bancar şi asigurarea unui climat investiţional favorabil. Eforturile de consolidare a parcursului european şi de modernizare a Republicii Moldova vor fi susţinute în continuare de UE, a accentuat preşedintele Consiliului European.

 

 

La finele întrevederii, Donald Tusk i-a dorit preşedintelui PLDM succese în alegerile generale locale din 14 iunie.

 

Vlad Filat a exprimat cuvinte de gratitudine lui Donald Tusk pentru suportul acordat de Uniunea Europeană în realizarea reformelor şi modernizarea Republicii Moldova. 

Curtea de Conturi
Interviu
Kaufland - partenerul producătorilor autohtoni în România. Se va întampla și în Republica Moldova? Kaufland - partenerul producătorilor autohtoni în România. Se va întampla și în Republica Moldova?

Despre beneficiile venirii pe piața moldovenescă a companiei germane Kaufland care este cunoscută și populară în rândul consumatorului european, dar și despre care sunt tendințele la nivel de shopping într-un hipermarket aflați în interviul realizat de Ziarul Financiar cu managerul Corporate Affairs şi Comunicare al Kaufland România, Valer Hancaş:

Caricatura
PUB
Privesc.EU
Jurnal de rețete
Expresul
Martor Ocular
Curs valutar
Curs oficial BNM 29 Iunie 2017
MDL:
EUR 1 20.7113 0.1432 EUR:
USD 1 18.2334 -0.029 USD:
UAH 1 0.6993 -0.001 UAH:
RON 1 4.5510 0.045 RON:
RUB 1 0.3060 -0.0038 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA