ora: 10:22, 28 apr 2015
Întrevedere Vlad Filat – Donald Tusk

În dimineaţa zilei de astăzi, 28 aprilie, liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, a avut o întrevedere cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, aflat la Chişinău într-o vizită de două zile

 

Discuţiile s-au axat, în principal, pe situaţia social-politică şi economică din Republica Moldova, aplicarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, impulsionarea reformelor democratice, realizarea angajamentelor asumate faţă de partenerii de dezvoltare şi consolidarea capacităţilor instituţionale ale statului.

 

 

Vlad Filat şi Donald Tusk au apreciat efectul pozitiv al liberalizării, acum un an, a regimului de vize cu UE. Acest pas a adus beneficii directe cetăţenilor Republicii Moldova şi a contribuit la apropierea ţării noastre de spaţiul valoric european, au accentuat interlocutorii.

 

Donald Tusk a subliniat că Republica Moldova urmează să-şi consolideze poziţia de lider în cadrul Parteneriatului Estic, prin aprofundarea reformelor în domeniul justiţiei, stabilizarea sistemului bancar şi asigurarea unui climat investiţional favorabil. Eforturile de consolidare a parcursului european şi de modernizare a Republicii Moldova vor fi susţinute în continuare de UE, a accentuat preşedintele Consiliului European.

 

 

La finele întrevederii, Donald Tusk i-a dorit preşedintelui PLDM succese în alegerile generale locale din 14 iunie.

 

Vlad Filat a exprimat cuvinte de gratitudine lui Donald Tusk pentru suportul acordat de Uniunea Europeană în realizarea reformelor şi modernizarea Republicii Moldova. 

FORUMUL MASS-MEDIA 2017
Interviu
Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea

Accesibilitatea este punctul de reper în tot ceea ce numim astăzi incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități. Dreptul la un spațiu public accesibil este un drept fundamental prin care pot fi exercitate și celelalte drepturi. Lipsa accesibilizării constituie discriminare, iar asigurarea condițiilor de accesibilitate este necesară nu doar pentru persoanele cu dizabilități, dar și pentru vârstnici, copii, părinți ce își transportă copiii în cărucior sau brațe, femei gravide sau persoane cu o dizabilitate temporară. Astfel, numărul de persoane afectate de lipsa condițiilor de accesibilitate este triplu față de numărul persoanelor cu dizabilități.

Caricatura
PUB
Privesc.EU
Jurnal de rețete
Expresul
ALTFEL.MD - Știri #Altfel
Martor Ocular
Curs valutar
Curs oficial BNM 20 Mai 2018
MDL:
EUR 1 19.6000 0 EUR:
USD 1 16.6222 0 USD:
UAH 1 0.6351 0 UAH:
RON 1 4.2318 0 RON:
RUB 1 0.2682 0 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA