ora: 09:41, 17 dec 2015
Întrevedere Valeriu Streleț - Marius Lazurca
Preşedintele interimar al PLDM, Valeiu Streleţ, a avut în dimineaţa zilei de 16 decembrie o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Republica Moldova, Marius Lazurca.

Subiectul discuţiei a vizat în special situaţia social-politică, viziunea PLDM asupra căilor de depăşire a crizei politice şi învestirea unui guvern angajat în implementarea reformelor pro-europene, ce derivă din Acordul de Asociere şi care să se bucure de încredere populară. Valeriu Streleţ a făcut o radiografie a procesului de negocieri între partidele care şi-au declarat disponibilitatea de a construi o majoritate parlamentară, a reiterat poziţia PLDM pe subiectul unui premier neafiliat politic, resetării guvernării şi scoaterea din captivitate partinică a instituţiilor independente ale statului. Liderul interimar al PLDM a subliniat că partenerilor de negocieri le-a fost prezentată şi o foaie de parcurs pentru depolitizarea a 12 instituţii cu atribuţii de control şi reglementare şi asigurarea activităţii eficiente a acestora. Ambasadorul României, Marius Lazurca, şi-a exprimat speranţa că perioada complicată pe care o traversează ţara noastră va fi depăşită prin efortul conjugat al partidelor pro-europene de a găsi o soluţie solidă şi sustenabilă, iar în cel mai scurt timp va fi învestit un guvern care să apropie gradual Republica Moldova de standardele Uniunii Europene. „Viitorul guvern trebuie să recâştige încrederea cetăţenilor prin implementarea reformelor. Republica Moldova a demonstrat că poate obţine performanţe guvernamentale", a declarat ambasadorul României în Republica Moldova.

Curtea de Conturi a Republicii Moldova
Caricatura
Privesc.EU
PUB
Interviu
Interviu cu Ruslan Uskov: Dacă părinții nu ți-au cumpărat un post de judecător, participă și câștigă la Concursul Naţional al Tinerilor Jurişti Interviu cu Ruslan Uskov: Dacă părinții nu ți-au cumpărat un post de judecător, participă și câștigă la Concursul Naţional al Tinerilor Jurişti

A doua etapă a Concursului Naţional al Tinerilor Jurişti se va desfăşura sâmbătă, 18 martie 2017. Concursul, organizat de compania de consultanţă „Brodsky Uskov Looper Reed & Partners”, împreună cu ELSA Moldova (Asociaţia Europeană a Studenților la Drept), în parteneriat cu Camera de Comerţ Americană din Moldova (AmCham), este la a doua ediţie.

Ce avantaje oferă concursul pentru tinerii jurişti şi cum putem creşte calitatea specialiştilor din Moldova, am discutat cu iniţiatorul concursului, Ruslan Uskov, managing partner „Brodsky Uskov Looper Reed & Partners”.

Jurnal de rețete
Expresul
Martor Ocular
Perla zilei
Vladimir  Voronin, președintele PCRM Vladimir Voronin, președintele PCRM
Voronin către un deputat: Vă rog să nu violați Parlamentul
Curs valutar
Curs oficial BNM 25 Martie 2017
MDL:
EUR 1 21.0655 0 EUR:
USD 1 19.5321 0 USD:
UAH 1 0.7202 0 UAH:
RON 1 4.6262 0 RON:
RUB 1 0.3396 0 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri