ora: 13:22, 16 mar 2017
Întâlnirea dintre conducerea PLR și presedintele senatului României, dl Calin Popescu-Tariceanu, copreședinte ALDE

Conducerea Partidului Liberal Reformator din Republica Moldova a avut miercuri,15 martie 2017, la București, o întâlnire cu domnul Călin Popescu-Tăriceanu, Președintele Senatului României, copreședintele partidului Alianța Liberalilor și Democraților din România (ALDE).

Delegația PLR a fost reprezentată de Ion Hadârcă, președintele PLR, Senator în Parlamentul României, Oleg Bodrug, copreședinte PLR, Tatiana Potâng, vicepreședinte PLR, Valeriu Săhărneanu membru al Biroului Permanent PLR.

Cele două partide de doctrină liberală și acțiune reformatoare au stabilit relații de susținere și colaborare din primii ani ai apariției lor pe scena politică a celor două state românești.

Întâlnirea de la București a fost motivată de necesitatea începerii unuinou capitol în colaborareapartidelor în contextul politic al relațiilor dintre cele două state, al evoluției unor procese în Europa și în lume și în perspectiva sincronizării acțiunilor consacrate aniversării Centenarului Unirii din 2018.

În debutul întâlnirii, părțile au remarcat finalizarea cu succes a colaborării fără precedent în relațiile dintre formațiuni politice de pe ambele maluri ale Prutului, fructificată în promovarea pe listele ALDE în alegerile din decembrie 2016 în Parlamentul României a domnului Ion Hadârcă, președintele PLR.

Delegațiile au avut un schimb de opinii referitor la situația social-politică din România și Republica Moldova, au discutat despre situația internă din partidele pe care le reprezintă și despre o serie de acțiuni menite să sporească interacțiunea dintre ele în proiectele politice pe care urmează să le dezvolte separat ori în strânsă cooperare.

În acest sens părțile au convenit să semneze în cel mai scurt timp un acord de colaborare.

Călin Popescu-Tăriceanu a confirmat deplina susținere pe care ALDE România este dispus să o acorde Partidului Liberal Reformator din Republica Moldova, în realizarea obiectivelor pe care și le propune în reformarea Republicii Moldova, precum și sprijinul în ceea ce privește promovarea PLR în structurile liberaleeuropene și internaționale.

Părțile s-au informat reciproc asupra mersului pregătirilor pentru congresele celor două formațiuni politice, preconizate pentru primăvara acestui an și și-au prezentat invitațiile în vederea participării la ele a delegațiilor reprezentative.

În cadrul întâlnirii, cele două partide au convenit să dezvolte o serie de proiecte menite să celebreze Centenarului Marii Uniri de la 1918.

Delegația Partidului Liberal Reformator și președintele Senatului României au căzut de acord asupra importanței intereselor comune ale celor două state, în special din perspectiva susținerii drumului european al Republicii Moldova, pe care forțele politice liberale din ambele state o doresc în Uniunea Europeană, alături de România, ca pas esențial al reîntregirii viitoare.

Curtea de Conturi
Interviu
Kaufland - partenerul producătorilor autohtoni în România. Se va întampla și în Republica Moldova? Kaufland - partenerul producătorilor autohtoni în România. Se va întampla și în Republica Moldova?

Despre beneficiile venirii pe piața moldovenescă a companiei germane Kaufland care este cunoscută și populară în rândul consumatorului european, dar și despre care sunt tendințele la nivel de shopping într-un hipermarket aflați în interviul realizat de Ziarul Financiar cu managerul Corporate Affairs şi Comunicare al Kaufland România, Valer Hancaş:

Caricatura
PUB
Privesc.EU
Jurnal de rețete
Expresul
Martor Ocular
Curs valutar
Curs oficial BNM 29 Iunie 2017
MDL:
EUR 1 20.7113 0.1432 EUR:
USD 1 18.2334 -0.029 USD:
UAH 1 0.6993 -0.001 UAH:
RON 1 4.5510 0.045 RON:
RUB 1 0.3060 -0.0038 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA