ora: 16:18, 16 mai 2017
Fracțiunea parlamentară PSRM a emis un pachet de proiecte de legi privind sprijinul familiilor cu mulți copii

Astăzi, 16 mai, deputatul fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor, Vladimir Odnostalco și consilierul municipal, Dinarii Cojocaru au vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre inițiativa PSRM care prevede acordarea sprijinului din partea statului pentru familiile cu mulți copii.
”După ce ieri Președintele RM a anunțat despre un program național important ”Capitalul familial”, astăzi fracțiunea PSRM vine cu un pachet de inițiative legislative menite să îmbunătățească situația în sfera maternității și copilăriei”, a declarat Vladimir Odnostalco, în cadrul conferinței de presă.

Deputatul a menționat că în Moldova doar în anul 2015 s-au născut mai puțini oameni decât au decedat, cu 1269 de persoane. Prin urmare, conform PSRM, statul ar trebui să ia măsuri pentru a proteja mamele și copiii din țară. În acest caz, se propun spre adoptare proiectele de lege care prevăd asistență familiilor numeroase, cu trei sau mai mulți copii.
Una din Legi stabilește mărimea și modalitatea de acordare a indemnizațiilor adresate familiilor cu mulți copii până când copiii vor împlini vîrsta de 18 ani. Mărimea îndemnizației lunare pentru fiecare copil va constitui 10 % din cuantumul salariului mediu lunar pe economie.
Potrivit lui Vladimir Odnostalco, astăzi suma beneficiului ar constitui circa 530 de lei (având în vedere că salariul mediu pe economie este de circa 5.300 lei). Adică pentru o familie cu trei copii, în medie îi revin 1600 de lei. În general, în acest scop va fi nevoie de circa 35 de milioane de lei, a menționat deputatul.
Inițiativa prevede, de asemenea, asistență medicală și psihologică gratuită pentru viitoarele mame care doresc să renunțe la fumat, acordarea gratuită din partea statului a laptelui praf pentru copiii care nu beneficiază de laptele matern, precum și reducerea cu 50% a taxei de drum pentru familiile cu mulți copii.
Deputatul a menționat că în această săptămână proiectele de lege vor fi înregistrate în Parlament, iar saptămâna următoare ele vor fi examinate de către Guvern.

Curtea de Conturi
Interviu
Kaufland - partenerul producătorilor autohtoni în România. Se va întampla și în Republica Moldova? Kaufland - partenerul producătorilor autohtoni în România. Se va întampla și în Republica Moldova?

Despre beneficiile venirii pe piața moldovenescă a companiei germane Kaufland care este cunoscută și populară în rândul consumatorului european, dar și despre care sunt tendințele la nivel de shopping într-un hipermarket aflați în interviul realizat de Ziarul Financiar cu managerul Corporate Affairs şi Comunicare al Kaufland România, Valer Hancaş:

Caricatura
PUB
Privesc.EU
Jurnal de rețete
Expresul
Martor Ocular
Curs valutar
Curs oficial BNM 22 Iulie 2017
MDL:
EUR 1 20.8665 0 EUR:
USD 1 18.1307 0 USD:
UAH 1 0.6996 0 UAH:
RON 1 4.5722 0 RON:
RUB 1 0.3070 0 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA