ora: 16:18, 16 mai 2017
Fracțiunea parlamentară PSRM a emis un pachet de proiecte de legi privind sprijinul familiilor cu mulți copii

Astăzi, 16 mai, deputatul fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor, Vladimir Odnostalco și consilierul municipal, Dinarii Cojocaru au vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre inițiativa PSRM care prevede acordarea sprijinului din partea statului pentru familiile cu mulți copii.
”După ce ieri Președintele RM a anunțat despre un program național important ”Capitalul familial”, astăzi fracțiunea PSRM vine cu un pachet de inițiative legislative menite să îmbunătățească situația în sfera maternității și copilăriei”, a declarat Vladimir Odnostalco, în cadrul conferinței de presă.

Deputatul a menționat că în Moldova doar în anul 2015 s-au născut mai puțini oameni decât au decedat, cu 1269 de persoane. Prin urmare, conform PSRM, statul ar trebui să ia măsuri pentru a proteja mamele și copiii din țară. În acest caz, se propun spre adoptare proiectele de lege care prevăd asistență familiilor numeroase, cu trei sau mai mulți copii.
Una din Legi stabilește mărimea și modalitatea de acordare a indemnizațiilor adresate familiilor cu mulți copii până când copiii vor împlini vîrsta de 18 ani. Mărimea îndemnizației lunare pentru fiecare copil va constitui 10 % din cuantumul salariului mediu lunar pe economie.
Potrivit lui Vladimir Odnostalco, astăzi suma beneficiului ar constitui circa 530 de lei (având în vedere că salariul mediu pe economie este de circa 5.300 lei). Adică pentru o familie cu trei copii, în medie îi revin 1600 de lei. În general, în acest scop va fi nevoie de circa 35 de milioane de lei, a menționat deputatul.
Inițiativa prevede, de asemenea, asistență medicală și psihologică gratuită pentru viitoarele mame care doresc să renunțe la fumat, acordarea gratuită din partea statului a laptelui praf pentru copiii care nu beneficiază de laptele matern, precum și reducerea cu 50% a taxei de drum pentru familiile cu mulți copii.
Deputatul a menționat că în această săptămână proiectele de lege vor fi înregistrate în Parlament, iar saptămâna următoare ele vor fi examinate de către Guvern.

Interviu
Ion Terguță despre TV8: Nu ne propunem să fim o televiziune militantă, ci vrem o televiziune care să practice jurnalismul corect Ion Terguță despre TV8: Nu ne propunem să fim o televiziune militantă, ci vrem o televiziune care să practice jurnalismul corect

În curând, pe piața media moldovenească va apărea un nou produs - TV 8. Va fi ceva mai mult decât TV 7, anunță jurnaliștii care au creat noua televiziune. Într-un interviu cu viitorul director general al noului post TV, Ion Terguță, am încercat să aflăm mai multe detalii despre ceea ce va fi TV 8.

Caricatura
PUB
Privesc.EU
Jurnal de rețete
Expresul
Martor Ocular
Curs valutar
Curs oficial BNM 23 Iunie 2017
MDL:
EUR 1 20.4283 0.0536 EUR:
USD 1 18.2968 0.0203 USD:
UAH 1 0.7031 0.0007 UAH:
RON 1 4.4527 0.0125 RON:
RUB 1 0.3060 -0.0009 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA