ora: 15:51, 26 mar 2015
Edgars Rinkēvičs: Letonia a fost şi va fi împreună cu Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a avut astăzi o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe al Letoniei, Edgars Rinkēvičs, aflat în vizită la Chişinău.

 

Subiectul discuţiei s-a axat pe apropiatul Summit al Parteneriatului Estic de la Riga, situaţia regională, probleme de securitate informaţională şi implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

 

Vlad Filat a subliniat că reuniunea de la Riga va constitui o etapă importantă în consolidarea relaţiei dintre Republica Moldova şi UE.

 

„Ţara noastră are aşteptări mari de la acest summit şi anume - recunoaşterea perspectivei clare europene a Republicii Moldova. Odată cu implementarea prevederilor Acordului de Asociere, cu avansarea reformelor în cele mai sensibile domenii, cum ar fi cel al justiţiei, lupta cu corupţia, stabilizarea sistemului financiar-bancar, sperăm să facem următorul pas -  să depunem cererea pentru obţinerea statutului de ţară-candidat la aderare”, a menţionat Vlad Filat.

 

Liderul PLDM a accentuat că Moldova are un obiectiv clar şi concret, de la care nu va devia – integrarea în UE.

 

„Noi avem un scop bine definit – să devenim parte a familiei europene. Avem înţelegerea că reformele trebuie continuate pentru a putea înregistra noi progrese şi a obţine un demers favorabil solicitării de a lansa negocierile de aderare a Republicii Moldova la UE. Contăm foarte mult pe susţinerea partenerilor noştri europeni. Sperăm că, în aceste momente, Letonia va fi împreună cu noi şi ne va acorda nu doar suport tehnic şi politic, dar şi moral”, a menţionat Vlad Filat.

 

Ministrul Afacerilor Externe al Letoniei, Edgars Rinkēvičs, a remarcat progresele înregistrate de R. Moldova în procesul de integrare europeană, inclusiv obţinerea regimului liberalizat de vize cu UE, şi a accentuat că implementarea Acordului de Asociere nu este punctul final în relaţia Republicii Moldova cu UE. În context, oficialul leton a menţionat că UE ar trebui să depună eforturi mai mari pentru a ajuta statele-membre ale Parteneriatului Estic să implementeze acordurile de asociere, care oferă o multitudine de beneficii cetăţenilor.

 

Cu referire la ţara sa, care deţine preşedinţia UE, Edgars Rinkēvičs, a declarat: „Letonia a fost şi va fi împreună cu Moldova”.

Curtea de Conturi a Republicii Moldova
Caricatura
Privesc.EU
PUB
Interviu
Interviu cu Ruslan Uskov: Dacă părinții nu ți-au cumpărat un post de judecător, participă și câștigă la Concursul Naţional al Tinerilor Jurişti Interviu cu Ruslan Uskov: Dacă părinții nu ți-au cumpărat un post de judecător, participă și câștigă la Concursul Naţional al Tinerilor Jurişti

A doua etapă a Concursului Naţional al Tinerilor Jurişti se va desfăşura sâmbătă, 18 martie 2017. Concursul, organizat de compania de consultanţă „Brodsky Uskov Looper Reed & Partners”, împreună cu ELSA Moldova (Asociaţia Europeană a Studenților la Drept), în parteneriat cu Camera de Comerţ Americană din Moldova (AmCham), este la a doua ediţie.

Ce avantaje oferă concursul pentru tinerii jurişti şi cum putem creşte calitatea specialiştilor din Moldova, am discutat cu iniţiatorul concursului, Ruslan Uskov, managing partner „Brodsky Uskov Looper Reed & Partners”.

Jurnal de rețete
Expresul
Martor Ocular
Perla zilei
Vladimir  Voronin, președintele PCRM Vladimir Voronin, președintele PCRM
Voronin către un deputat: Vă rog să nu violați Parlamentul
Curs valutar
Curs oficial BNM 25 Martie 2017
MDL:
EUR 1 21.0655 0 EUR:
USD 1 19.5321 0 USD:
UAH 1 0.7202 0 UAH:
RON 1 4.6262 0 RON:
RUB 1 0.3396 0 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri