ora: 15:51, 26 mar 2015
Edgars Rinkēvičs: Letonia a fost şi va fi împreună cu Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a avut astăzi o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe al Letoniei, Edgars Rinkēvičs, aflat în vizită la Chişinău.

 

Subiectul discuţiei s-a axat pe apropiatul Summit al Parteneriatului Estic de la Riga, situaţia regională, probleme de securitate informaţională şi implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

 

Vlad Filat a subliniat că reuniunea de la Riga va constitui o etapă importantă în consolidarea relaţiei dintre Republica Moldova şi UE.

 

„Ţara noastră are aşteptări mari de la acest summit şi anume - recunoaşterea perspectivei clare europene a Republicii Moldova. Odată cu implementarea prevederilor Acordului de Asociere, cu avansarea reformelor în cele mai sensibile domenii, cum ar fi cel al justiţiei, lupta cu corupţia, stabilizarea sistemului financiar-bancar, sperăm să facem următorul pas -  să depunem cererea pentru obţinerea statutului de ţară-candidat la aderare”, a menţionat Vlad Filat.

 

Liderul PLDM a accentuat că Moldova are un obiectiv clar şi concret, de la care nu va devia – integrarea în UE.

 

„Noi avem un scop bine definit – să devenim parte a familiei europene. Avem înţelegerea că reformele trebuie continuate pentru a putea înregistra noi progrese şi a obţine un demers favorabil solicitării de a lansa negocierile de aderare a Republicii Moldova la UE. Contăm foarte mult pe susţinerea partenerilor noştri europeni. Sperăm că, în aceste momente, Letonia va fi împreună cu noi şi ne va acorda nu doar suport tehnic şi politic, dar şi moral”, a menţionat Vlad Filat.

 

Ministrul Afacerilor Externe al Letoniei, Edgars Rinkēvičs, a remarcat progresele înregistrate de R. Moldova în procesul de integrare europeană, inclusiv obţinerea regimului liberalizat de vize cu UE, şi a accentuat că implementarea Acordului de Asociere nu este punctul final în relaţia Republicii Moldova cu UE. În context, oficialul leton a menţionat că UE ar trebui să depună eforturi mai mari pentru a ajuta statele-membre ale Parteneriatului Estic să implementeze acordurile de asociere, care oferă o multitudine de beneficii cetăţenilor.

 

Cu referire la ţara sa, care deţine preşedinţia UE, Edgars Rinkēvičs, a declarat: „Letonia a fost şi va fi împreună cu Moldova”.

Interviu
Kaufland - partenerul producătorilor autohtoni în România. Se va întampla și în Republica Moldova? Kaufland - partenerul producătorilor autohtoni în România. Se va întampla și în Republica Moldova?

Despre beneficiile venirii pe piața moldovenescă a companiei germane Kaufland care este cunoscută și populară în rândul consumatorului european, dar și despre care sunt tendințele la nivel de shopping într-un hipermarket aflați în interviul realizat de Ziarul Financiar cu managerul Corporate Affairs şi Comunicare al Kaufland România, Valer Hancaş:

Caricatura
PUB
Privesc.EU
Jurnal de rețete
Expresul
Martor Ocular
Curs valutar
Curs oficial BNM 27 Iunie 2017
MDL:
EUR 1 20.4655 0.0219 EUR:
USD 1 18.3078 -0.0003 USD:
UAH 1 0.7025 -0.0007 UAH:
RON 1 4.4750 0.0027 RON:
RUB 1 0.3100 0.003 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA