ora: 13:58, 26 mar 2015
Donald Tusk a reiterat sprijinul pentru Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a avut astăzi o discuţie telefonică cu Preşedintele Сonsiliului European, Donald Tusk.

 

Vlad Filat l-a informat pe oficialul european despre ultimele evoluţii politice interne, despre procesul de negocieri în problema transnistreană şi, în mod special, despre situaţia din Găgăuzia în contextul rezultatelor alegerilor başcanului, dar şi a necesităţii de a asigura securitatea spaţiului informaţional al ţării. 

 

De asemenea, Vlad Filat şi Donald Tusk au discutat despre impulsionarea implementării reformelor şi agenda europeană a Republicii Moldova. Un subiect aparte al convorbirii l-a constituit Summit-ul Parteneriatului Estic de la Riga, din luna mai a anului curent, şi aşteptările Republicii Moldova de la această reuniune.

 

Preşedintele PLDM i-a mulţumit lui Donald Tusk pentru sprijinul necondiţionat al Uniunii Europene, dar şi al său personal, acordat Republicii Moldova în dezvoltarea proceselor democratice şi apropierea ţării noastre de UE. La rândul său, preşedintele Consiliului European şi-a reiterat susţinerea pentru parcursul european al Republicii Moldova.

 

Donald Tusk şi Vlad Filat au convenit să aibă o comunicare permanentă şi complexă.

FORUMUL MASS-MEDIA 2017
Interviu
Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea

Accesibilitatea este punctul de reper în tot ceea ce numim astăzi incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități. Dreptul la un spațiu public accesibil este un drept fundamental prin care pot fi exercitate și celelalte drepturi. Lipsa accesibilizării constituie discriminare, iar asigurarea condițiilor de accesibilitate este necesară nu doar pentru persoanele cu dizabilități, dar și pentru vârstnici, copii, părinți ce își transportă copiii în cărucior sau brațe, femei gravide sau persoane cu o dizabilitate temporară. Astfel, numărul de persoane afectate de lipsa condițiilor de accesibilitate este triplu față de numărul persoanelor cu dizabilități.

Caricatura
PUB
Privesc.EU
Jurnal de rețete
Expresul
ALTFEL.MD - Știri #Altfel
Martor Ocular
Curs valutar
Curs oficial BNM 20 Mai 2018
MDL:
EUR 1 19.6000 0 EUR:
USD 1 16.6222 0 USD:
UAH 1 0.6351 0 UAH:
RON 1 4.2318 0 RON:
RUB 1 0.2682 0 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA