ora: 13:58, 26 mar 2015
Donald Tusk a reiterat sprijinul pentru Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a avut astăzi o discuţie telefonică cu Preşedintele Сonsiliului European, Donald Tusk.

 

Vlad Filat l-a informat pe oficialul european despre ultimele evoluţii politice interne, despre procesul de negocieri în problema transnistreană şi, în mod special, despre situaţia din Găgăuzia în contextul rezultatelor alegerilor başcanului, dar şi a necesităţii de a asigura securitatea spaţiului informaţional al ţării. 

 

De asemenea, Vlad Filat şi Donald Tusk au discutat despre impulsionarea implementării reformelor şi agenda europeană a Republicii Moldova. Un subiect aparte al convorbirii l-a constituit Summit-ul Parteneriatului Estic de la Riga, din luna mai a anului curent, şi aşteptările Republicii Moldova de la această reuniune.

 

Preşedintele PLDM i-a mulţumit lui Donald Tusk pentru sprijinul necondiţionat al Uniunii Europene, dar şi al său personal, acordat Republicii Moldova în dezvoltarea proceselor democratice şi apropierea ţării noastre de UE. La rândul său, preşedintele Consiliului European şi-a reiterat susţinerea pentru parcursul european al Republicii Moldova.

 

Donald Tusk şi Vlad Filat au convenit să aibă o comunicare permanentă şi complexă.

Curtea de Conturi a Republicii Moldova
Caricatura
Privesc.EU
PUB
Interviu
Iulia Iabanji: „Cei care au trecut prin programele ODIMM vor înclina balanța spre bine” Iulia Iabanji: „Cei care au trecut prin programele ODIMM vor înclina balanța spre bine”

Dezvoltarea afacerilor este veriga-cheie în lanțul de procese interdependente, care asigură prosperitatea economică a unei țări şi bunăstarea unei societăţi. Tocmai de aceea, în luna mai 2007, a fost creată ODIMM - Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (binecunoscutele IMM-uri), instituție publică ce contribuie la sporirea competitivităţii economiei naţionale prin susţinerea dezvoltării sectorului IMM. Astăzi, numele ODIMM este cunoscut tuturor celor care doresc să pornească o afacere în Moldova, aici debutanților fiindu-le puse la dispoziție resurse informaționale, de instruire, dar și financiare, inclusiv din bani oferiți de donatori externi, între care UE. Despre ce a făcut și face ODIMM am discutat cu dna

Iulia IABANJI, directoare generală a acestei instituții de la începuturile ei care, prin prisma rezultatelor obținute în acești zece ani, este încrezătoare în viitorul economiei naționale. Pentru că, spune ea, „oamenii care vin la noi sunt minunați”.

Jurnal de rețete
Expresul
Martor Ocular
Perla zilei
Vladimir  Voronin, președintele PCRM Vladimir Voronin, președintele PCRM
Voronin către un deputat: Vă rog să nu violați Parlamentul
Curs valutar
Curs oficial BNM 26 Aprilie 2017
MDL:
EUR 1 21.0378 0.3793 EUR:
USD 1 19.3379 0.0309 USD:
UAH 1 0.7262 0.0109 UAH:
RON 1 4.6485 0.1024 RON:
RUB 1 0.3451 0.002 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA