ora: 13:36, 21 oct 2015
Deputaţii PLDM cer examinarea revendicărilor Platformei „DA” în şedinţă extraordinară

Fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova solicită Preşedintelui  Legislativului, Adrian Candu, convocarea de urgenţă a unei şedinţe extraordinare a Parlamentului, pentru examinarea revendicărilor cetăţenilor Republicii Moldova, care protestează în Piaţa Marii Adunări Naţionale mai bine de jumătate de an.

În cadrul unui briefing de presă, deputatul Chiril Lucinschi, membru al Comisiei economie, buget şi finanţe, a menţionat că, în data de 1, 7 şi 14 septembrie, reprezentanţii Platformei civice „DA”, au adresat Legislativului 3 petiţii cu revendicări. Până în prezent, aceste petiţii nu au fost distribuite deputaţilor pentru a lua cunoştinţă de esenţa lor.

 

„Nedistribuirea acestor petiţii încalcă articolul 8 din Legea cu privire la petiţionare, dar şi alte norme legale ce ţin de transparenţa actului decizional. Ne adresăm lui Adrian Candu cu solicitarea de a distribui imediat aceste petiţii deputaţilor şi de a convoca şedinţa extraordinară a Parlamentului cu invitarea reprezentanţilor Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”, a declarat Chiril Lucinschi.

 

Deputatul a subliniat că Parlamentul este obligat să examineze astfel de cazuri, cu atât mai mult cu cât Forul Legislativ este unica instituţie care nu a reacţionat la solicitările protestatarilor.

 

Propunerea fracţiunii parlamentare a PLDM va fi înaintată astăzi Biroului Permanent al Parlamentului. 

Curtea de Conturi
Interviu
Kaufland - partenerul producătorilor autohtoni în România. Se va întampla și în Republica Moldova? Kaufland - partenerul producătorilor autohtoni în România. Se va întampla și în Republica Moldova?

Despre beneficiile venirii pe piața moldovenescă a companiei germane Kaufland care este cunoscută și populară în rândul consumatorului european, dar și despre care sunt tendințele la nivel de shopping într-un hipermarket aflați în interviul realizat de Ziarul Financiar cu managerul Corporate Affairs şi Comunicare al Kaufland România, Valer Hancaş:

Caricatura
PUB
Privesc.EU
Jurnal de rețete
Expresul
Martor Ocular
Curs valutar
Curs oficial BNM 29 Iunie 2017
MDL:
EUR 1 20.7113 0.1432 EUR:
USD 1 18.2334 -0.029 USD:
UAH 1 0.6993 -0.001 UAH:
RON 1 4.5510 0.045 RON:
RUB 1 0.3060 -0.0038 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA