ora: 13:36, 21 oct 2015
Deputaţii PLDM cer examinarea revendicărilor Platformei „DA” în şedinţă extraordinară

Fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova solicită Preşedintelui  Legislativului, Adrian Candu, convocarea de urgenţă a unei şedinţe extraordinare a Parlamentului, pentru examinarea revendicărilor cetăţenilor Republicii Moldova, care protestează în Piaţa Marii Adunări Naţionale mai bine de jumătate de an.

În cadrul unui briefing de presă, deputatul Chiril Lucinschi, membru al Comisiei economie, buget şi finanţe, a menţionat că, în data de 1, 7 şi 14 septembrie, reprezentanţii Platformei civice „DA”, au adresat Legislativului 3 petiţii cu revendicări. Până în prezent, aceste petiţii nu au fost distribuite deputaţilor pentru a lua cunoştinţă de esenţa lor.

 

„Nedistribuirea acestor petiţii încalcă articolul 8 din Legea cu privire la petiţionare, dar şi alte norme legale ce ţin de transparenţa actului decizional. Ne adresăm lui Adrian Candu cu solicitarea de a distribui imediat aceste petiţii deputaţilor şi de a convoca şedinţa extraordinară a Parlamentului cu invitarea reprezentanţilor Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”, a declarat Chiril Lucinschi.

 

Deputatul a subliniat că Parlamentul este obligat să examineze astfel de cazuri, cu atât mai mult cu cât Forul Legislativ este unica instituţie care nu a reacţionat la solicitările protestatarilor.

 

Propunerea fracţiunii parlamentare a PLDM va fi înaintată astăzi Biroului Permanent al Parlamentului. 

FORUMUL MASS-MEDIA 2017
Interviu
Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea

Accesibilitatea este punctul de reper în tot ceea ce numim astăzi incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități. Dreptul la un spațiu public accesibil este un drept fundamental prin care pot fi exercitate și celelalte drepturi. Lipsa accesibilizării constituie discriminare, iar asigurarea condițiilor de accesibilitate este necesară nu doar pentru persoanele cu dizabilități, dar și pentru vârstnici, copii, părinți ce își transportă copiii în cărucior sau brațe, femei gravide sau persoane cu o dizabilitate temporară. Astfel, numărul de persoane afectate de lipsa condițiilor de accesibilitate este triplu față de numărul persoanelor cu dizabilități.

Caricatura
PUB
Privesc.EU
Jurnal de rețete
Expresul
ALTFEL.MD - Știri #Altfel
Martor Ocular
Curs valutar
Curs oficial BNM 20 Mai 2018
MDL:
EUR 1 19.6000 0 EUR:
USD 1 16.6222 0 USD:
UAH 1 0.6351 0 UAH:
RON 1 4.2318 0 RON:
RUB 1 0.2682 0 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA