ora: 13:36, 21 oct 2015
Deputaţii PLDM cer examinarea revendicărilor Platformei „DA” în şedinţă extraordinară

Fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova solicită Preşedintelui  Legislativului, Adrian Candu, convocarea de urgenţă a unei şedinţe extraordinare a Parlamentului, pentru examinarea revendicărilor cetăţenilor Republicii Moldova, care protestează în Piaţa Marii Adunări Naţionale mai bine de jumătate de an.

În cadrul unui briefing de presă, deputatul Chiril Lucinschi, membru al Comisiei economie, buget şi finanţe, a menţionat că, în data de 1, 7 şi 14 septembrie, reprezentanţii Platformei civice „DA”, au adresat Legislativului 3 petiţii cu revendicări. Până în prezent, aceste petiţii nu au fost distribuite deputaţilor pentru a lua cunoştinţă de esenţa lor.

 

„Nedistribuirea acestor petiţii încalcă articolul 8 din Legea cu privire la petiţionare, dar şi alte norme legale ce ţin de transparenţa actului decizional. Ne adresăm lui Adrian Candu cu solicitarea de a distribui imediat aceste petiţii deputaţilor şi de a convoca şedinţa extraordinară a Parlamentului cu invitarea reprezentanţilor Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”, a declarat Chiril Lucinschi.

 

Deputatul a subliniat că Parlamentul este obligat să examineze astfel de cazuri, cu atât mai mult cu cât Forul Legislativ este unica instituţie care nu a reacţionat la solicitările protestatarilor.

 

Propunerea fracţiunii parlamentare a PLDM va fi înaintată astăzi Biroului Permanent al Parlamentului. 

Curtea de Conturi a Republicii Moldova
Caricatura
Privesc.EU
PUB
Interviu
Interviu cu Ruslan Uskov: Dacă părinții nu ți-au cumpărat un post de judecător, participă și câștigă la Concursul Naţional al Tinerilor Jurişti Interviu cu Ruslan Uskov: Dacă părinții nu ți-au cumpărat un post de judecător, participă și câștigă la Concursul Naţional al Tinerilor Jurişti

A doua etapă a Concursului Naţional al Tinerilor Jurişti se va desfăşura sâmbătă, 18 martie 2017. Concursul, organizat de compania de consultanţă „Brodsky Uskov Looper Reed & Partners”, împreună cu ELSA Moldova (Asociaţia Europeană a Studenților la Drept), în parteneriat cu Camera de Comerţ Americană din Moldova (AmCham), este la a doua ediţie.

Ce avantaje oferă concursul pentru tinerii jurişti şi cum putem creşte calitatea specialiştilor din Moldova, am discutat cu iniţiatorul concursului, Ruslan Uskov, managing partner „Brodsky Uskov Looper Reed & Partners”.

Jurnal de rețete
Expresul
Martor Ocular
Perla zilei
Vladimir  Voronin, președintele PCRM Vladimir Voronin, președintele PCRM
Voronin către un deputat: Vă rog să nu violați Parlamentul
Curs valutar
Curs oficial BNM 25 Martie 2017
MDL:
EUR 1 21.0655 0 EUR:
USD 1 19.5321 0 USD:
UAH 1 0.7202 0 UAH:
RON 1 4.6262 0 RON:
RUB 1 0.3396 0 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri