ora: 13:42, 28 iun 2015
Comunicat de presă PLDM

La Criuleni, a avut loc o tentativă eșuată de creare a coaliției locale majoritare între reprezentanții Partidului Socialiștilor, Partidului Liberal, Partidului Democrat, Blocului Electoral ”Platforma Populară Europeană din Moldova – Iurie Leancă”, Partidului Comuniștilor și Partidului Politic ”Partidul Nostru”.

Chiar dacă partidele pro-europene au înregistrat un rezultat bun la alegerile locale, observăm că unele formațiuni acționează conform unor interese înguste și intenționează aducerea la puterea locală a PSRM și PN.

Considerăm că acest caz este unul demonstrativ în încercarea de a compromite guvernarea pro-europeană de nivel local.

Condamnăm tentativele de a aduce la putere partidele războiului, în pofida votului dat de cetățeni, care a fost unul clar în favoarea forțelor pro-europene.

Constatăm cu regret că declarațiile făcute anterior de PL, PDM, PPEM de a forma coaliții locale doar cu partidele pro-europene  nu corespund realității.

Curs oficial BNM 25 Martie 2017
EUR 1 21.0655 0 EUR: