ora: 13:42, 28 iun 2015
Comunicat de presă PLDM

La Criuleni, a avut loc o tentativă eșuată de creare a coaliției locale majoritare între reprezentanții Partidului Socialiștilor, Partidului Liberal, Partidului Democrat, Blocului Electoral ”Platforma Populară Europeană din Moldova – Iurie Leancă”, Partidului Comuniștilor și Partidului Politic ”Partidul Nostru”.

Chiar dacă partidele pro-europene au înregistrat un rezultat bun la alegerile locale, observăm că unele formațiuni acționează conform unor interese înguste și intenționează aducerea la puterea locală a PSRM și PN.

Considerăm că acest caz este unul demonstrativ în încercarea de a compromite guvernarea pro-europeană de nivel local.

Condamnăm tentativele de a aduce la putere partidele războiului, în pofida votului dat de cetățeni, care a fost unul clar în favoarea forțelor pro-europene.

Constatăm cu regret că declarațiile făcute anterior de PL, PDM, PPEM de a forma coaliții locale doar cu partidele pro-europene  nu corespund realității.

FORUMUL MASS-MEDIA 2017
Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea

Accesibilitatea este punctul de reper în tot ceea ce numim astăzi incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități. Dreptul la un spațiu public accesibil este un drept fundamental prin care pot fi exercitate și celelalte drepturi. Lipsa accesibilizării constituie discriminare, iar asigurarea condițiilor de accesibilitate este necesară nu doar pentru persoanele cu dizabilități, dar și pentru vârstnici, copii, părinți ce își transportă copiii în cărucior sau brațe, femei gravide sau persoane cu o dizabilitate temporară. Astfel, numărul de persoane afectate de lipsa condițiilor de accesibilitate este triplu față de numărul persoanelor cu dizabilități.

ALTFEL.MD - Știri #Altfel
Curs oficial BNM 11 Decembrie 2017
EUR 1 20.2587 -0,0428 EUR:
USD 1 17.2590 0,034 USD:
UAH 1 0.6366 0,0014 UAH:
RON 1 4.3732 -0,0076 RON:
RUB 1 0.2910 0,0003 RUB:
Blogs.UNIMEDIA