ora: 14:31, 21 iul 2016
Comunicat de presă al PLDM

Urmare a invitaţiei Consiliului coaliţiei de guvernare la un dialog politic, ţinem să precizăm că Partidul Liberal Democrat din Moldova nu va da curs acestei propuneri, din mai multe motive.

În primul rând, scopul anunţat al acestei invitaţii, şi anume „identificarea celor mai bune posibilităţi de colaborare constructivă şi consistentă pentru susţinerea căii europene a Republicii Moldova”, este unul vag, general şi cinic. Pe de o parte, actuala guvernare foloseşte toate metodele ilegale de intimidare, persecutare şi şantaj asupra reprezentanţilor PLDM, iar pe de altă parte cheamă la dialog.

În al doilea rând, acţiunile guvernării demonstrează clar că pretinsa „luptă cu corupţia” nu este decât un mit, obiectivul urmărit fiind perpetuarea actualului sistem antidemocratic şi fraudulos. Instituţiile statului, inclusiv cele de drept, sunt subordonate unui singur centru de comandă şi acţionează în funcţie de ordinele primite.

În al treilea rând, amintim că PLDM s-a declarat partid parlamentar de opoziţie şi orice dialog cu guvernarea se prezumă de pe această poziţie.

În acest context, reiterăm faptul că vom susţine toate iniţiativele şi proiectele îndreptate spre beneficiul ţării şi al cetăţenilor, iar cele care nu au nimic în comun cu calea europeană a Republicii Moldova vor fi taxate.

Serviciul de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova

Curtea de Conturi
Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea

Accesibilitatea este punctul de reper în tot ceea ce numim astăzi incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități. Dreptul la un spațiu public accesibil este un drept fundamental prin care pot fi exercitate și celelalte drepturi. Lipsa accesibilizării constituie discriminare, iar asigurarea condițiilor de accesibilitate este necesară nu doar pentru persoanele cu dizabilități, dar și pentru vârstnici, copii, părinți ce își transportă copiii în cărucior sau brațe, femei gravide sau persoane cu o dizabilitate temporară. Astfel, numărul de persoane afectate de lipsa condițiilor de accesibilitate este triplu față de numărul persoanelor cu dizabilități.

ALTFEL.MD - Știri #Altfel
Curs oficial BNM 23 Septembrie 2017