ora: 14:31, 21 iul 2016
Comunicat de presă al PLDM

Urmare a invitaţiei Consiliului coaliţiei de guvernare la un dialog politic, ţinem să precizăm că Partidul Liberal Democrat din Moldova nu va da curs acestei propuneri, din mai multe motive.

În primul rând, scopul anunţat al acestei invitaţii, şi anume „identificarea celor mai bune posibilităţi de colaborare constructivă şi consistentă pentru susţinerea căii europene a Republicii Moldova”, este unul vag, general şi cinic. Pe de o parte, actuala guvernare foloseşte toate metodele ilegale de intimidare, persecutare şi şantaj asupra reprezentanţilor PLDM, iar pe de altă parte cheamă la dialog.

În al doilea rând, acţiunile guvernării demonstrează clar că pretinsa „luptă cu corupţia” nu este decât un mit, obiectivul urmărit fiind perpetuarea actualului sistem antidemocratic şi fraudulos. Instituţiile statului, inclusiv cele de drept, sunt subordonate unui singur centru de comandă şi acţionează în funcţie de ordinele primite.

În al treilea rând, amintim că PLDM s-a declarat partid parlamentar de opoziţie şi orice dialog cu guvernarea se prezumă de pe această poziţie.

În acest context, reiterăm faptul că vom susţine toate iniţiativele şi proiectele îndreptate spre beneficiul ţării şi al cetăţenilor, iar cele care nu au nimic în comun cu calea europeană a Republicii Moldova vor fi taxate.

Serviciul de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova

Curtea de Conturi
Interviu cu directorul ANOFM, Raisa Dogaru, despre instruirea la locul de muncă Interviu cu directorul ANOFM, Raisa Dogaru, despre instruirea la locul de muncă

Directorul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Raisa Dogaru, a oferit mai multe detalii pentru UNIMEDIA cu privire la programul pilot de instruire la locul de muncă conform necesităților pieței muncii.

Astfel, șomerii necalificați, în special tinerii din cadrul instituțiilor de învățământ vor fi instruiți la locul de muncă de câtre angajator.  Scopul acestui proiect este de a reîntregi persoanele aflate în șomaj, pe piața muncii, sporirea angajării acestora, corelarea necesităților pieței muncii cu oferta forței de muncă, cât și crearea locurilor de muncă decente.

Curs oficial BNM 25 Iulie 2017
EUR 1 21.1145 0.0138 EUR:
USD 1 18.1255 0.0032 USD:
UAH 1 0.7022 0.0018 UAH:
RON 1 4.6256 0.0118 RON:
RUB 1 0.3031 -0.0044 RUB:
Blogs.UNIMEDIA