ora: 17:07, 22 dec 2014
Comunicat de presă cu privire la şedinţa fracţiunii parlamentare a PLDM

Astăzi, 22 decembrie, deputaţii fracţiunii parlamentare a Partidului Liberal Democrat din Moldova s-au întrunit în şedinţă pentru a discuta mai multe chestiuni cu caracter organizatoric.

În cadrul şedinţei au fost abordate subiecte privitoare la organizarea activităţii fracţiunii parlamentare a PLDM, responsabilităţile viitoare ale fiecărui deputat în funcţie de competenţele profesionale, planificarea agendei politice pentru perioada imediat următoare. La fel, a fost făcut un schimb de opinii asupra priorităţilor legislative imediate ale Parlamentului de legislatura XX.

S-a discutat şi despre mersul negocierilor pentru formarea unei majorităţi parlamentare pro-europene. În acest context, s-a optat ferm pentru trasarea unor repere clare, care să asigure o mai mare eficienţă şi finalitate procesului de constituire a coaliţiei de guvernare pro-europeană. Având în vedere complexitatea şi amploarea problemelor care urmează a fi soluţionate cât mai prompt, fracţiunea PLDM s-a pronunţat pentru impulsionarea procesului de negocieri, prin aplicarea principiului responsabilităţii, continuităţii reformelor, profesionalismului şi legalităţii, care să aibă drept rezultat votarea în perspectiva apropiată a unui guvern pro-european cu puteri depline.

Fracţiunea PLDM s-a pronunţat pentru consolidarea şi eficientizarea controlului parlamentar cu asigurarea depolitizării graduale reale a instituţiilor autonome cu atribuţii de supraveghere, reglementare, control şi exercitare a legalităţii.

Curs oficial BNM 25 Martie 2017
EUR 1 21.0655 0 EUR: