ora: 17:07, 22 dec 2014
Comunicat de presă cu privire la şedinţa fracţiunii parlamentare a PLDM

Astăzi, 22 decembrie, deputaţii fracţiunii parlamentare a Partidului Liberal Democrat din Moldova s-au întrunit în şedinţă pentru a discuta mai multe chestiuni cu caracter organizatoric.

 

În cadrul şedinţei au fost abordate subiecte privitoare la organizarea activităţii fracţiunii parlamentare a PLDM, responsabilităţile viitoare ale fiecărui deputat în funcţie de competenţele profesionale, planificarea agendei politice pentru perioada imediat următoare. La fel, a fost făcut un schimb de opinii asupra priorităţilor legislative imediate ale Parlamentului de legislatura XX.

 

S-a discutat şi despre mersul negocierilor pentru formarea unei majorităţi parlamentare pro-europene. În acest context, s-a optat ferm pentru trasarea unor repere clare, care să asigure o mai mare eficienţă şi finalitate procesului de constituire a coaliţiei de guvernare pro-europeană. Având în vedere complexitatea şi amploarea problemelor care urmează a fi soluţionate cât mai prompt, fracţiunea PLDM s-a pronunţat pentru impulsionarea procesului de negocieri, prin aplicarea principiului responsabilităţii, continuităţii reformelor, profesionalismului şi legalităţii, care să aibă drept rezultat votarea în perspectiva apropiată a unui guvern pro-european cu puteri depline.

 

Fracţiunea PLDM s-a pronunţat pentru consolidarea şi eficientizarea controlului parlamentar cu asigurarea depolitizării graduale reale a instituţiilor autonome cu atribuţii de supraveghere, reglementare, control şi exercitare a legalităţii.

FORUMUL MASS-MEDIA 2017
Interviu
Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea

Accesibilitatea este punctul de reper în tot ceea ce numim astăzi incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități. Dreptul la un spațiu public accesibil este un drept fundamental prin care pot fi exercitate și celelalte drepturi. Lipsa accesibilizării constituie discriminare, iar asigurarea condițiilor de accesibilitate este necesară nu doar pentru persoanele cu dizabilități, dar și pentru vârstnici, copii, părinți ce își transportă copiii în cărucior sau brațe, femei gravide sau persoane cu o dizabilitate temporară. Astfel, numărul de persoane afectate de lipsa condițiilor de accesibilitate este triplu față de numărul persoanelor cu dizabilități.

Caricatura
PUB
Privesc.EU
Jurnal de rețete
Expresul
ALTFEL.MD - Știri #Altfel
Martor Ocular
Curs valutar
Curs oficial BNM 20 Mai 2018
MDL:
EUR 1 19.6000 0 EUR:
USD 1 16.6222 0 USD:
UAH 1 0.6351 0 UAH:
RON 1 4.2318 0 RON:
RUB 1 0.2682 0 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA