ora: 09:24, 20 mar 2015
Chiril Gaburici a participat la reuniunea PPE

Pe data de 19 martie, Primul-ministru al Republicii Moldova, Chiril Gaburici, a participat la summit-ul Partidului Popular European, în calitate de reprezentant al Partidului Liberal Democrat din Moldova.

 

Chiril Gaburici a ţinut un discurs în faţa celor prezenţi la reuniunea de la Bruxelles, în care a  vorbit despre situaţia politică din Republica Moldova şi a prezentat priorităţile guvernului pentru perioada imediat următoare: implementarea Acordului de Asociere şi celui de Liber Schimb cu UE, lupta cu corupţia, reformarea justiţiei, continuarea reformelor pro-europene, începute în 2009,  asigurarea unui trai prosper cetăţenilor ţării noastre.  

 

Chiril Gaburici a subliniat şi importanţa suportului pe care PPE îl acordă PLDM şi, implicit, Republicii Moldova.

 

„PPE a fost şi va rămâne unul dintre cei mai importanţi parteneri ai PLDM şi ai Republicii Moldova. Graţie acestei susţineri, ţara noastră a înaintat semnificativ în atingerea obiectivului său de integrare europeană. Vă mulţumesc pentru această prietenie sinceră şi sper că împreună vom reuşi să depăşim toate problemele, să realizăm reformele necesare, care să asigure un trai mai bun pentru cetăţenii Republicii Moldova. Noi nu vedem decât un singur viitor pentru ţara noastră, unul european”, a menţionat Chiril Gaburici.

 

La summit-ul prezidat de Preşedintele PPE, Joseph Daul, au fost discutate subiecte de actualitate privind securitatea internaţională şi regională, ultimele evenimente din Ucraina şi Grecia, politicile şi programele PPE, pregătirea reuniunii Parteneriatului Estic de la Riga. La summit au fost prezenţi cei mai importanţi lideri politici europeni, reprezentanţi ai partidelor din marea familie a PPE: Angela Merkel, Donald Tusk, Jean-Claude Juncker, Nicolas Sarkozy, Klaus Iohannis etc.

 

În cadrul reuniunii, Chiril Gaburici a avut discuţii cu Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, Preşedintele PPE, Joseph Daul, Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, ex-preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, cu ex-preşedintele Georgiei, Mihail Saakaşvili. Discuţiile au vizat  actualitatea social-politică din Republica Moldova, problema transnistreană, precum şi situaţia din UTA Găgăuz-Yeri.

 

Chiril Gaburici a primit reconfirmarea partenerilor europeni pentru eforturile depuse de PLDM în parcursul european al Republicii Moldova.

FORUMUL MASS-MEDIA 2017
Interviu
Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea

Accesibilitatea este punctul de reper în tot ceea ce numim astăzi incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități. Dreptul la un spațiu public accesibil este un drept fundamental prin care pot fi exercitate și celelalte drepturi. Lipsa accesibilizării constituie discriminare, iar asigurarea condițiilor de accesibilitate este necesară nu doar pentru persoanele cu dizabilități, dar și pentru vârstnici, copii, părinți ce își transportă copiii în cărucior sau brațe, femei gravide sau persoane cu o dizabilitate temporară. Astfel, numărul de persoane afectate de lipsa condițiilor de accesibilitate este triplu față de numărul persoanelor cu dizabilități.

Caricatura
PUB
Privesc.EU
Jurnal de rețete
Expresul
ALTFEL.MD - Știri #Altfel
Martor Ocular
Curs valutar
Curs oficial BNM 20 Mai 2018
MDL:
EUR 1 19.6000 0 EUR:
USD 1 16.6222 0 USD:
UAH 1 0.6351 0 UAH:
RON 1 4.2318 0 RON:
RUB 1 0.2682 0 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA