ora: 09:24, 20 mar 2015
Chiril Gaburici a participat la reuniunea PPE

Pe data de 19 martie, Primul-ministru al Republicii Moldova, Chiril Gaburici, a participat la summit-ul Partidului Popular European, în calitate de reprezentant al Partidului Liberal Democrat din Moldova.

 

Chiril Gaburici a ţinut un discurs în faţa celor prezenţi la reuniunea de la Bruxelles, în care a  vorbit despre situaţia politică din Republica Moldova şi a prezentat priorităţile guvernului pentru perioada imediat următoare: implementarea Acordului de Asociere şi celui de Liber Schimb cu UE, lupta cu corupţia, reformarea justiţiei, continuarea reformelor pro-europene, începute în 2009,  asigurarea unui trai prosper cetăţenilor ţării noastre.  

 

Chiril Gaburici a subliniat şi importanţa suportului pe care PPE îl acordă PLDM şi, implicit, Republicii Moldova.

 

„PPE a fost şi va rămâne unul dintre cei mai importanţi parteneri ai PLDM şi ai Republicii Moldova. Graţie acestei susţineri, ţara noastră a înaintat semnificativ în atingerea obiectivului său de integrare europeană. Vă mulţumesc pentru această prietenie sinceră şi sper că împreună vom reuşi să depăşim toate problemele, să realizăm reformele necesare, care să asigure un trai mai bun pentru cetăţenii Republicii Moldova. Noi nu vedem decât un singur viitor pentru ţara noastră, unul european”, a menţionat Chiril Gaburici.

 

La summit-ul prezidat de Preşedintele PPE, Joseph Daul, au fost discutate subiecte de actualitate privind securitatea internaţională şi regională, ultimele evenimente din Ucraina şi Grecia, politicile şi programele PPE, pregătirea reuniunii Parteneriatului Estic de la Riga. La summit au fost prezenţi cei mai importanţi lideri politici europeni, reprezentanţi ai partidelor din marea familie a PPE: Angela Merkel, Donald Tusk, Jean-Claude Juncker, Nicolas Sarkozy, Klaus Iohannis etc.

 

În cadrul reuniunii, Chiril Gaburici a avut discuţii cu Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, Preşedintele PPE, Joseph Daul, Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, ex-preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, cu ex-preşedintele Georgiei, Mihail Saakaşvili. Discuţiile au vizat  actualitatea social-politică din Republica Moldova, problema transnistreană, precum şi situaţia din UTA Găgăuz-Yeri.

 

Chiril Gaburici a primit reconfirmarea partenerilor europeni pentru eforturile depuse de PLDM în parcursul european al Republicii Moldova.

Curtea de Conturi a Republicii Moldova
Caricatura
Privesc.EU
PUB
Interviu
Iulia Iabanji: „Cei care au trecut prin programele ODIMM vor înclina balanța spre bine” Iulia Iabanji: „Cei care au trecut prin programele ODIMM vor înclina balanța spre bine”

Dezvoltarea afacerilor este veriga-cheie în lanțul de procese interdependente, care asigură prosperitatea economică a unei țări şi bunăstarea unei societăţi. Tocmai de aceea, în luna mai 2007, a fost creată ODIMM - Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (binecunoscutele IMM-uri), instituție publică ce contribuie la sporirea competitivităţii economiei naţionale prin susţinerea dezvoltării sectorului IMM. Astăzi, numele ODIMM este cunoscut tuturor celor care doresc să pornească o afacere în Moldova, aici debutanților fiindu-le puse la dispoziție resurse informaționale, de instruire, dar și financiare, inclusiv din bani oferiți de donatori externi, între care UE. Despre ce a făcut și face ODIMM am discutat cu dna

Iulia IABANJI, directoare generală a acestei instituții de la începuturile ei care, prin prisma rezultatelor obținute în acești zece ani, este încrezătoare în viitorul economiei naționale. Pentru că, spune ea, „oamenii care vin la noi sunt minunați”.

Jurnal de rețete
Expresul
Martor Ocular
Perla zilei
Vladimir  Voronin, președintele PCRM Vladimir Voronin, președintele PCRM
Voronin către un deputat: Vă rog să nu violați Parlamentul
Curs valutar
Curs oficial BNM 27 Aprilie 2017
MDL:
EUR 1 21.0178 -0.02 EUR:
USD 1 19.2983 -0.0396 USD:
UAH 1 0.7260 -0.0002 UAH:
RON 1 4.6335 -0.015 RON:
RUB 1 0.3411 -0.004 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri