ora: 16:38, 10 mai 2017
Andrei Năstase, preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr s-a întâlnit cu membii Comisiei de la Veneţia şi cu o delegaţie a OSCE/ODIHR

La 9 mai Andrei Năstase, preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr s-a întâlnit cu membii Comisiei de la Veneţia şi cu o delegaţie a OSCE/ODIHR. Întâlnirea a avut loc la invitaţia șefului Biroului Consiliului Europei de la Chișinău, Jose Luis Herrero şi s-a desfăşurat în contextul promovării de către PD şi PSRM a proiectelor de lege privind revizuirea legislației electorale a Republicii Moldova.

Din componenţa delegaţiei Comisiei de la Veneţia fac parte  Oliver KASK (Estonia), Eirik HOLMØYVIK (Norwegia), Thomas MARKERT, Secretar General al Comisiei de la Veneţia, Pierre GARRONE, Şeful Departamentului partide politice şi alegeri. OSCE/ODIHR este reprezentat de Oleksii LYCHKOVAKH, consilier electoral şi Tatyana BOGUSSEVYCH, expert.

În cadrul întrevederii Andrei Năstase a susţinut poziţia comună a opoziţiei cu privire la neadmiterea în interesul unui singur om şi a partidului pe care îl controlează a schimbării sistemului electoral şi a reiterat solicitarea comună de retragere imediată a

proiectelor de lege privind modificarea sistemului electoral din Parlament. În acelaşi context Preşedintele Paltformei Demnitate şi Adevăr  a prezentat interlocutorilor Declaraţia privind Consensul politic naţional în favoarea menţinerii sistemului electoral proporţional, semnată de cinci partide de opoziţie, susţinută şi de alte entităţi politice şi civice.

Amintim că Declaraţia conţine cerinţa expresă de organizare a   următoarelor   alegeri   parlamentare   în   baza   sistemului   actual proporțional,   cu   aducerea   în   ordine   a   listei   alegătorilor, depolitizarea   reală  a   CEC şi a CCA,  îmbunătățirea   condițiilor   de   vot   pentru   Diaspora, combaterea reală a coruperii alegătorilor, asigurarea accesului egal la mass-media

pentru toți concurenții electorali, neadmiterea falsificării rezultatelor scrutinului şi, nu în ultimul rând, subliniez necesitatea modificării cadrului normativ pentru transparentizarea modului de finanțare a partidelor politice şi a tuturor concurenţilor electorali. 

Curtea de Conturi
Interviu
Kaufland - partenerul producătorilor autohtoni în România. Se va întampla și în Republica Moldova? Kaufland - partenerul producătorilor autohtoni în România. Se va întampla și în Republica Moldova?

Despre beneficiile venirii pe piața moldovenescă a companiei germane Kaufland care este cunoscută și populară în rândul consumatorului european, dar și despre care sunt tendințele la nivel de shopping într-un hipermarket aflați în interviul realizat de Ziarul Financiar cu managerul Corporate Affairs şi Comunicare al Kaufland România, Valer Hancaş:

Caricatura
PUB
Privesc.EU
Jurnal de rețete
Expresul
Martor Ocular
Curs valutar
Curs oficial BNM 22 Iulie 2017
MDL:
EUR 1 20.8665 0 EUR:
USD 1 18.1307 0 USD:
UAH 1 0.6996 0 UAH:
RON 1 4.5722 0 RON:
RUB 1 0.3070 0 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA