ora: 13:26, 16 mar 2017
Academicianul Ion Tighineanu a devenit Profesor de Onoare al Universitatii din Shizuoka, Japonia

Ca o intamplare fericita sau doar ca o coincidenta a venit aceasta noutate imbucuratoare pentru acad. Ion Tighineanu, dar si pentru comunitatea stiintifica din Republica Moldova. Chiar in ajunul zile de nastere a Domniei Sale, academicianul a primit certificarea ca a fost distins cu titlul de Profesor de Onoare al Universitatii din Shizuoka, Japonia, titlu acordat pentru contributia remarcabila la dezvoltarea nanotehnologiilor, precum si a relatiilor de colaborare dintre institutiile de cercetare si pregatire a cadrelor din Republica Moldova si universitatea nipona.

Coincidenta ar fi prea mare si intamplarea ar fi foarte simpla, daca nu am constientiza ca academicianul Ion Tighineanu este deja cunoscut si recunoscut in lume ca fondator al scolii stiintifice in domeniul nanotehnologiilor nelitografice, autor a peste 650 publicatii, dintre care cca 350 - in reviste internationale, 6 monografii editate in limba engleza, trei dintre ele la Editura ,,Springer" in Germania si una la editura ,,Woodhead Publishing" in Marea Britanie, 52 brevete de inventie, dascal al mai multor generatii de studenti, masteranzi, doctoranzi. Savant cu renume la scara internationala, a prezentat peste 120 referate plenare sau invitate la centre de cercetare si universitati in zeci de tari pe diverse continente.

Acest frumos sentiment de implinire si satisfactie a activitatii stiintifice de-o viata, il intregim cu frumoasa sa aniversare, dar si cu viata sa de Om, de savant, adept al lucrului bine facut, cum ii spuneam si cu alte ocazii, dorindu-i sanatate, multe virtuti si oportunitati ca sa ne demonstreze ca nanotehnologiile vor schimba, totusi, lumea in bine.

Stiinta Republicii Moldova devine tot mai vizibila si mai apreciata pe cele mai diverse meridiane si paralele ale lumii. In acest context se inscrie si vestea buna venita din Tara Soarelui Rasare - Japonia. Academicianul Ion Tighineanu, prim-vicepresedinte al Academiei de Stiinte a Moldovei, a fost distins recent cu titlul onorific de Profesor de Onoare al Universitatii din Shizuoka, pentru contributia remarcabila la dezvoltarea nanotehnologiilor, precum si a relatiilor de colaborare dintre institutiile de cercetare si pregatire a cadrelor din Republica Moldova si universitatea nipona.

Alte comunicate
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA