ora: 13:14, 17 sep 2015
Comunicat de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova ia act cu nedumerire de decizia lui Petru Ştirbate de a pleca din partid. Această decizie face parte din campania de denigrare a PLDM, orchestrată atât din interiorul, cât şi din exteriorul ţării, cu scopul de a slăbi alianţa de guvernare şi de a deturna parcursul european al Republicii Moldova.

Un asemenea pas, făcut într-un context geopolitic sensibil, trezeşte grave semne de întrebare - cărui interes serveşte această decizie. Gestul survine pe fundalul avertizărilor din ultimul timp, inclusiv din partea partenerilor externi, despre tentativele de stopare a cursului de integrare europeană. De aceea, o asemenea decizie nu este deloc întâmplătoare, mai ales că ea a fost deja enunţată anterior de unii oponenţi ai vectorului european.

Considerăm că este de datoria morală a lui Petru Ştirbate să îşi depună mandatul de deputat obţinut cu susţinerea generală a membrilor şi structurilor PLDM.

PLDM rămâne consecvent în acţiuni şi îşi va urma obiectivele sale programatice.

Curs oficial BNM 25 Martie 2017
EUR 1 21.0655 0 EUR: