Cristina Buzovschi

Cristina Buzovschi
Știri publicate de Cristina Buzovschi
 • PSD nu va înainta propriul candidat la funcția de bașcan al Găgăuziei

  PSD nu va înainta propriul candidat la funcția de bașcan al Găgăuziei

  După ce Partidul Socialiștilor a luat decizia de a susține candidatul independent Irina Vlah în alegerile pentru funcția de bașcan al Autonomiei Găgăuz-Yeri, Partidul Social Democrat, condus de Victor Șelin, urmează exemplul și anunță că va identifica la rândul său  o candidatură pe care o va susține, transmite UNIMEDIA.

  ora: 11:20, 04 feb 2015 1583 0
 • Sturza dezminte informația vehiculată de Ghimpu

  Sturza dezminte informația vehiculată de Ghimpu

  Ion Sturza neagă că ar fi avut vreodată intenția de a adera la Partidul Liberal. Reacția vine după ce ieri, 2 februarie, Mihai Ghimpu a declarat că acum doi ani fostul premier și-ar fi manifestat dorința de a fi membru PL, transmite UNIMEDIA.

  ora: 12:35, 03 feb 2015 6114 13
 • Sturza ar fi vrut să adere la PL, dar Ghimpu nu l-ar fi primit

  Sturza ar fi vrut să adere la PL, dar Ghimpu nu l-ar fi primit

  Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, ar fi dorit să adere acum doi ani la Partidul Liberal, însă Mihai Ghimpu nu l-a primit în formațiune. Declarații în acest sens au fost lansate chiar de președintele PL în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV Chișinău.

  ora: 07:45, 03 feb 2015 5400 23
 • Leancă va solicita vineri votul Parlamentului pentru învestirea noului Guvern

  Leancă va solicita vineri votul Parlamentului pentru învestirea noului Guvern
  Vineri, 6 februarie, candidatul desemnat pentru funcția de prim-ministru, Iurie Leancă, va veni în fața Parlamentului pentru a solicita votul de încredere pentru învestirea noului Guvern.
   
  La acest moment nu există certitudinea că Iurie Leancă va aduna numărul necesar de voturi, având în vedere că deputații Partidului Comuniștilor au anunțat că nu-l vor susține, iar Partidul Liberal ezită să facă publică o decizie definitivă și înaintează condiții în care ar putea susține un Cabinet de Miniștri condus de prim-vicepreședintele liberal-democraților, notează UNIMEDIA.
  ora: 07:45, 03 feb 2015 6503 34
 • Ghimpu: PD renunță la parteneriatul cu UE, în favoarea Chinei

   Ghimpu: PD renunță la parteneriatul cu UE, în favoarea Chinei
  „Partidul Democrat dorește să renunțe la parteneriatul cu Uniunea Europeană și să se reorienteze în consolidarea relațiilor bilaterale cu China”. Declarații în acest sens au fost făcute de către președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, în cadrul emisiunii „Ochiul Public” de la NorocTV.
   
  Liberalul susține că democrații intenționează să ia circa 2 mlrd de dolari de la chinezi și să renunțe la parteneriatul cu FMI, BERD și BEI.
   
  ora: 20:25, 02 feb 2015 12228 55
 • 150 mln lei pentru modernizarea infrastructurii din Capitală. Ce străzi vor intra în reparație în 2015

  150 mln lei pentru modernizarea infrastructurii din Capitală. Ce străzi vor intra în reparație în 2015
  În 2015, alte patru străzi din municipiul Chișinău vor intra în reparație în cadrul programului „Genesis”, finanțat de BERD și BEI. Este vorba de str. Ion Creangă, str. 31 August 1989, str. Alexandru cel Bun și str. Tighina. În acest sens, în bugetul Capitalei au fost prevăzute 150 mln de lei, transmite UNIMEDIA.
   
  Declarații în acest sens au fost făcute de către primarul general de Chișinău, Dorin Chirtoacă, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor și subdiviziunilor din cadrul administrației locale.
   
  ora: 16:27, 02 feb 2015 6103 7
 • Chirtoacă se așteaptă la cele mai murdare alegeri

   Chirtoacă se așteaptă la cele mai murdare alegeri
  Dorin Chirtoacă și-a anunțat în repetate rânduri intenția de a candida pentru al treilea mandat consecutiv de șef al administrației locale. Liberalul declară că se așteaptă la cele mai murdare alegeri locale, transmite UNIMEDIA.
   
  În context, primarul general al municipiului Chișinău, spune că nu va comentata intoxicațiile din presă, insinuările și minciunile care vor apărea.
  ora: 12:08, 02 feb 2015 6094 40
 • Ghimpu: Nici Lupu, nici Filat nu vor PL la guvernare

  Ghimpu: Nici Lupu, nici Filat nu vor PL la guvernare
  Mihai Ghimpu este convins că nici Marian Lupu, președintele Partidului Democrat, nici Vlad Filat, președintele Partidului Liberal Democrat, nu vor ca Partidul Liberal să participe la guvernare. Liberalul afirmă că alianța de guvernare a fost deja creată între PLDM, PCRM și PD, transmite UNIMEDIA.
   
  Ghimpu spune că în primul rând democrații nu au vrut coaliție cu PL. Dar, nelipsit de vină ar fi și Vlad Filat care ar fi cedat în fața PD-ului și ar fi ales să facă alianță cu PCRM.
  ora: 13:52, 31 ian 2015 7797 33
 • (video) Soluția PLDM-PD pentru evitarea unui nou impas în alegerea șefului statului

  (video) Soluția PLDM-PD pentru evitarea unui nou impas în alegerea șefului statului
  Viitorul președinte al Republicii Moldova nu va fi afiliat politic și va fi ales ca urmare a unui consens în Parlament, după formula în care a fost desemnat în funcție și actualul șef al statului, Nicolae Timofti. Subiectul a fost abordat de către vicepreședintele PLDM, deputatul Valeriu Streleț, în cadrul emisiunii „Alb&Negru” de la UNIMEDIA.
   
  Astfel, deocamdată liberal-democrați renunță la soluția de alegere directă a președintelui țării. „Putem să vă spunem cu certitudine în momentul de față este că viitorul președinte al Republicii Moldova va fi ales cu cel puțin 61 de voturi”, a menționat Streleț.
  ora: 11:49, 29 ian 2015 3472 10
 • (video) Mesajul în română și rusă al noului ambasador SUA la Chișinău

  (video) Mesajul în română și rusă al noului ambasador SUA la Chișinău

  Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova a realizat un clip video de prezentare a noului ambasador, James D. Pettit. Diplomatul, care vorbește fluent limba română și limba rusă, a folosit abilitățile sale lingvistice pentru a se adresa cetățenilor moldoveni la început de mandat, transmite UNIMEDIA.

  ora: 17:43, 28 ian 2015 4725 4
 • Iurie Leancă, invitat de Nicolae Timofti la discuții

  Iurie Leancă, invitat de Nicolae Timofti la discuții

  Iurie Leancă, candidatul Partidului Liberal Democrat pentru funcția de prim-ministru, a fost invitat de președintele țării, Nicolae Timofti la o discuție la Președinție. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către purtătorul de cuvânt și consilierul șefului statului, Vlad Țurcanu.

  Invitația a fost făcută pentru ora 18:00. Șeful statului și prim-ministru în exercițiu urmează să discute despre desemnarea în calitate de candidat pentru șefia Guvernului.

  ora: 16:56, 28 ian 2015 3365 9
 • Diacov propune colaborare „parlamentară” cu Sovietul Suprem de la Tiraspol

  Diacov propune colaborare „parlamentară” cu Sovietul Suprem de la Tiraspol
  Democratul Dumitru Diacov propune să fie creată o comisie „interparlamentară” între Parlamentul Republicii Moldova și așa-zisul Soviet Suprem de la Tiraspol pentru „cooperare pe dimensiunea parlamentară” cu regiunea transnistreană, notează UNIMEDIA.
   
  Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că va dezbate propunerea cu liderii grupurilor parlamentare și va lua ulterior o decizie. Liberalul Mihai Ghimpu a criticat ideea enunțată de Diacov, subliniind că acceptarea propunerii date ar însemna recunoașterea legitimității regimului de la Tiraspol.
   
  ora: 16:18, 28 ian 2015 4756 48
 • Cinci „curiozități” despre repartizarea deputaților în comisii

  Cinci „curiozități” despre repartizarea deputaților în comisii

  Au împărțit și acum vor conduce. Partidul Democrat și Partidul Liberal Democrat și-au asumat președinția în câte două comisii parlamentare, câte două Comisii parlamentare le-au revenit Partidului Socialiștilor și Partidului Comuniștilor, iar Partidul Liberal s-a ales cu o Comisie, relatează UNIMEDIA.

  PD va conduce la Comisia juridică, numiri şi imunităţi și Comisia politică externă și integrare europeană, prin Raisa Apolschii și Igor Corman. PLDM vor prezida în Comisia economie, buget și finanțe, prin Ștefan Creangă, și în Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, prin Vladimir Hotineanu.

  ora: 15:31, 28 ian 2015 10119 16
 • Voronin spune răspicat: Nu vom vota pentru Iurie Leancă

  Voronin spune răspicat: Nu vom vota pentru Iurie Leancă
  Fracțiunea Partidului Comuniștilor nu va susține candidatura lui Iurie Leancă la funcția de prim-ministru în Guvernul Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de președintele PCRM, Vladimir Voronin, transmite UNIMEDIA.
   
  „Guvernul, în formula cu Iurie Leancă în funcția de prim-ministru de noi nu va fi susținută”, a declarat liderul comuniștilor.
   
  ora: 12:47, 28 ian 2015 9930 41
 • LIVE: Deputații se reunesc pentru a desemna componența Comisiilor permanente ale Parlamentului

  LIVE: Deputații se reunesc pentru a desemna componența Comisiilor permanente ale Parlamentului

  (13:03) Mihai Ghimpu a anunţat că fracţiunea PL a decis ca Valeriu Munteanu să fie membrul al Biroului Permanent al Parlamentului.

  (12:15) Fracțiunea PL a solicitat o pauză de 30 minute pentru a decide pe cine vor delega în comisiile permanente.

  (12:05) Andrian Candu, președintele Parlamentului, a anunțat că din cauza unor chestiuni tehnice ședința plenară va începe în zece minute.

  (Update 11:50) Nu vor fi 10 comisii permanente ca în legislatura precedentă, ci cu una mai puțin. Comisia administraţie publică şi dezvoltare regională va fi comasată cu Comisia parlamentară pentru ecologie, așa cum a fost până în 2009 - Comisia parlamentară pentru administrația publică, ecologie și dezvoltarea teritoriului.

  ora: 11:29, 28 ian 2015 4564 1
 • Chirtoacă: Cine vrea să fie Ianukovici?

  Chirtoacă: Cine vrea să fie Ianukovici?
  Prim-vicepreședintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a scris o postare pe pagina sa de Facebook în care detaliază propunerile făcute în cadrul negocierilor, formulele de partajare a funcțiilor în Guvern și consensurile care s-au atins, notează UNIMEDIA.
   
  Chirtoacă accentuează că nu PL este negociatorul inflexibil și spune că cineva are șansele să devină un Ianukovici al Moldovei. „În ultima perioadă s-a încercat crearea unei păreri, precum că din cauza Partidului Liberal, afirmație făcută de fapt, deja, constant în ultimii 5 ani, nu merg lucrurile cu coaliția democratică și doar din această cauza stejarul și trandafirii nimeresc între seceră și ciocan”, precizează liberalul. 
  ora: 09:55, 28 ian 2015 6160 45
 • Ghimpu: PL este gata să discute cu PLDM și PD

  Ghimpu: PL este gata să discute cu PLDM și PD
  Majoritate parlamentară nu există, prin urmare Partidul Liberal nu este în opoziție și este dispus să poarte negocieri cu Partidul Liberal Democrat și Partidul Democrat în vedere formării unei coaliții majoritare pro-europene.
   
  Declarații în acest sens au fost făcute de către liderul PL, Mihai Ghimpu, în urma consultărilor cu șeful statului privind desemnarea candidaturii la funcția de prim-ministru, transmite UNIMEDIA.
   
  ora: 17:35, 27 ian 2015 8012 40
 • Lupu: O parte din miniștrii PD ar putea să-și păstreze fotoliile

  Lupu: O parte din miniștrii PD ar putea să-și păstreze fotoliile
  (Update) Dumitru Diacov, liderul de onoare al PD, a declarat în cadrul emisiunii „Alb&Negru” că Vasile Botnari își va păstra fotoliul de ministru al Transporturilor și că Victor Osipov are șanse să revină în funcția de vicepremier pentru reintegrare. Despre ceilalți miniștri, Diacov a spus că tot și-ar putea păstra fotoliile, dar nu a dat nume.
   
  O parte din actualii miniștri ai Partidului Democrat ar putea să-și păstreze fotoliile și în viitorul Guvern, iar Victor Osipov ar putea să revină în funcția de vicepremier pentru reintegrare. Declarațiile au fost făcute de către liderul PD, Marian Lupu, notează UNIMEDIA.
   
  ora: 16:26, 27 ian 2015 4761 15
 • Vor vota pentru Iurie Leancă? Ivanov: PCRM are niște condiții

  Vor vota pentru Iurie Leancă? Ivanov: PCRM are niște condiții

  În urma consultărilor cu șeful statului, Partidul Comuniștilor nu a spus clar dacă va susține un Guvern condus de Iurie Leancă. Violeta Ivanov, președintele fracțiunii parlamentare a PCRM, a declarat vor susține un Guvern minoritar dacă vor agrea candidaturile propuse de PLDM și PD, transmite UNIMEDIA.

  „PCRM a venit cu o poziție foarte clară și noi am condiționat câteva chestiuni, inclusiv am dat nume pentru care putem vota și susține un Guvern minoritar. Partenerii noștri cunosc foarte bine aceste condiții. Și în cadrul acestor consultări, noi ne-am expus condițiile”, a specificat Ivanov.

  ora: 16:01, 27 ian 2015 8297 8
 • Lupu: După decretul președintelui, învestirea Guvernului în Parlament va avea loc într-o săptămână

  Lupu: După decretul președintelui, învestirea Guvernului în Parlament va avea loc într-o săptămână
  Partidul Democrat așteaptă decizia președintelui țării, Nicolae Timofti, privind desemnarea candidaturii pentru funcția de prim-ministru, ce va fi luată ca urmare a consultărilor cu fracțiunile parlamentare. Marian Lupu a declarat că democrații vor susține candidatura lui Iurie Leancă, transmite UNIMEDIA.
   
  „Potrivit acordului pe care l-am semnat, PD și-a asumat funcția de speaker, deci conducerea Parlamentului. Același acord stipulează că funcția de prim-ministru va fi asigurată de PLDM. PD va susține orice candidat propus de PLDM. Este o poziție corectă, deoarece colegii de la PLDM nu ne-au dat indicații cine trebuie să fie înaintat la funcția de speaker”, a menționat liderul PD.
  ora: 15:54, 27 ian 2015 2635 12
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA